Az egész azzal kezdődött, hogy betámadták a hangyák a macskám tányérját, én meg csak pislogtam fölötte, hogy most mivel bírjam őket távozásra, ami a macskámat nem nyírja ki, ha mondjuk két hét múlva a padlóról eszik fel egy szem macskatápot. Anita javasolta, hogy fújjak a hangyákra hajlakkot. (Oké, tudom, ez nem egy zöld megoldás, és jobb fej lennék, ha egyesével felszedegetem a hangyakolóniát, és szabadon engedem a természetbe, de ilyen kis köcsög vagyok, sajnálom.) A dolog tényleg működött, a hangyák eliszkoltak és nem is jöttek vissza, a macska pedig nem kísérelt meg öngyilkosságot evés közben, szóval ha éppen nincs kéznél más, a hajlakk rovarirtóként tökéletesen működik.

Az eredmények láttán aztán elkezdtünk a szerkesztőséggel hasonló ötleteket gyűjteni.

Rita mondta például, hogy a kibolyhosodott szövetkabátot még egy szezonra bőven meg lehet menteni, ha egy eldobható borotvával finoman végigszántod, így levágva róla a kis pamacsokat.

Szintén Anita mondta, hogy ő a bicikli vázán mindig körömlakkal jelöli be az ülésmagasságot, amiről eszembe jutott, hogy életem eddigi legnagyobb kulcscsomóján én is különböző színű lakkokkal festettem be a kulcsok fejét, hogy könnyen megtaláljam azt, amelyikre éppen szükségem volt. Kriszti viszont azt mesélte, hogy neki még az anyukája fekete autóját is körömlakkal javították ki átmenetileg, amikor egyszer meghúzta. A felszaladó harisnyaszem megállítása lakkal pedig valószínűleg a legalapvetőbb trükk, amit Szingapúrtól Floridáig minden nő ismer.

A folyton szétnyíló vagy nehezen mozgó cipzárakat egy ajakbalzsammal érdemes átdörzsölni, mert utána könnyebben járnak és a kis kapcsok stabilabban egymásba kapaszkodnak.

A körömlakklemosóval szépen meg lehet tisztítani a billentyűzetet, leszedi a zsírt és a foltokat is, ha valaki van olyan malac, mint én, és szeret a számítógép fölött enni, akkor annak ez a trükk biztosan jól jön.

A szemöldökcsipesz pedig egy lánynak olyan lehet, mint MacGyvernek a svájci bicska: mi nyitottunk már ki vele sört, szedtünk ki szálkát, csavartunk ki és be csavarokat. Szerintem ha nagyon muszáj, egy komplett lakásfelújítást is el lehetne végezni egy szemöldökcsipesszel, meg egy üveg körömlakkal.