Szia Anita!

Először is, van egy rossz hírem: lehet, hogy sokszor hiszed azt, hogy szarul nézel ki, de 15 év múlva kábé bármit megadnál azért,  hogy úgy nézhess ki, mint most.  Szóval a legjobb, amit tehetsz, hogy megpróbálod megőrizni a jelenlegi formádat.

Tudom, három rozéfröccs után egy szál cigivel a kezedben film noir-os végzet asszonyának képzeled magad. Pedig ettől az idétlen pozőrködéstől nem lesz faszid, viszont tudod, mid lesz cserébe pár év múlva? Narancsbőröd, meg szép, barna karikás szemed, az lesz. De azért, hogy valami jót is mondjak, nagy mákod van, mert annak ellenére, hogy képtelen voltál leszokni a cigiről, 37 évesen még alig lesznek ráncaid, ami minden szempontból ellentmond a természet törvényeinek. Viszont derékon alul ott marad minden feles, és minden szál bagó nyoma.

Azt is tudom, hogy imádod a tésztát, meg a sütikét, és ezzel nincs is semmi baj, sőt, elárulom, ez a jövőben sem fog megváltozni. Viszont, ha a penne arrabiáták meg a maláj csokitorták után esténként a Víg sörözőben, meg a Szódában ücsörögsz a haverjaiddal, ahelyett, hogy néha inkább lehúznál az edzőterembe, akkora lesz a segged, mint Somogy megye. Sajnálom, ez van, hajlamos vagy a hízásra, de ezt 12 éves korod óta nagyon jól tudod,  szóval ne kísértsd a sorsot, és kezdj el szépen sportolni, mert most még meg is fog látszani.  35 éves korod után viszont heti három edzéssel sem tudod majd kompenzálni a köcsög anyagcserédet.

Ezentúl, ha bármikor azon gondolkozol, hogy egy új felsőt vegyél-e az esti bulikába, vagy inkább egy jó szemránckrémet, ne gondolkozz tovább. Negyven körül ugyanis új felsőt tudsz majd venni, új arcot viszont nem, mivel sajnos nem lettél milliomos. Pont emiatt mondanám el azt is, hogy ha jót akarsz magadnak, akkor felejtsd el a sminkben alvást. Lehet, hogy most még nem látod, mit csinál a bőröddel, mert még ott a fenekeden (meg az arcodon) a tojáshéj, de eljön az idő, mikor keservesen bánni fogsz minden olyan hajnalt, amikor félálomban giroszozni még maradt erőd, de a spirált meg az alapozót levakarni a fejedről már nem. Igyál sok vizet, és mindig használj fényvédőt  - mondjuk ezeknek a fontosságát legalább időben felfogtad.

Lássuk, mi van még. Ja igen, a vékonyra szedett szemöldök szarul áll, és a dauerról is lebeszélnélek, mert úgy fogsz kinézni, mint egy kitömött uszkár, de persze neked is jogod van tanulni a saját hibáidból. A hajkreppelést is hagynám a helyedben, mert a béna Marcellina-frizkódat a legjobb barátod még 15 év múlva is rendszeresen felemlegeti. Akárcsak azt a rózsaszín, strasszos papucsot, amit akkor vettél, amikor még nem kaptál kiütést a „csajos”  szótól. Őszintén el fogja mondani, hogy úgy nézel ki benne, mint a rábapatonai kocsmárosnő, és néhány év múlva te is belátod majd, hogy igaza volt.

Ja igen, a végére egy fontos dolog: ha valaki azt mondja, hogy jól nézel ki, vagy szép vagy, próbáld meg elhinni. Ez jobban szolgálja a lelki fejlődésed, mint az a napi 5-10 perc, amit a tükör előtt töltesz azzal, hogy egyenként alaposan megvizsgálsz minden apróságot, amit csúnyának találsz magadon.  Nem vagy csúnya, csak egy kicsit hülye, és (alaptalanul) önbizalomhiányos, de erre 40 felé közeledve te is rájössz majd. 

Hasizmozz sokat, mert ahogy a Falk Miksa utcai szomszéd néni mondta: „Ha derekad van, minden van!”

Pusszantalak,

Anita