Vannak azok a hírességek, akik valahogy nem öregszenek (például Jennifer Aniston, Jennifer Lopez, Jennifer Love Hewitt - nem direkt választottam kizárólag Jennifereket, esküszöm), aztán vannak azok, akik nem bírják a ráncok gondolatát sem, ezért szétplasztikáztatják magukat (neveket inkább nem említek, mindenkire rábízom, ki jut eszébe először). 

Aztán ott a harmadik csoport, az én hőseim, a követendő példáim: a nők, akiknek valahogy még dögösebb, még egyedibb lesz a megjelenésük, ahogy múlnak az évek. Még nem tudom, hogy fogok rátérni az ő útjukra, de esküszöm, kitalálom a megoldást, és ha megvan, akkor megírom. 

Cameron Diaz

Szerintem Cameron Diaz évről évre szebb. Nyilván róla is készültek már előnytelenebb, "nézdmárderáncos"-lesifotók, de azért azt be kell ismerni, hogy ha valakinek jól áll a szarkaláb, az ő. A színésznő egyébként így nyilatkozott az öregedésről a The Body Book című könyvében: 

Ezen a nyáron töltöttem be a 41-et. Boldog vagyok, amikor kimondom ezt a számot, hiszen az öregedés a legjobb dolog, ami történik velem. Az elmúlt 15 évben jobban odafigyeltem magamra, mint az életem első 26 évében, így erősebbnek és ellenállóbbnak érzem magam, mint huszonévesen. 

Cate Blanchett

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Good morning 🌞❤️ #cateblanchett #actress #film #movie #cinema @marygreenwell @nicolaclarkecolour @elizabethstewart1 💋💋💋

Cateblanchett (@cate_blanchettofficial) által megosztott bejegyzés,

Az én szememben a 49 éves Cate az egyik legtekintélyesebb nő - és ez évről évre erősödik. Ő is nyilatkozott már jó pár helyen a ráncairól, mindig pozitívan: szerinte az arc barázdái a világban megtett út, az élet jelképei. A Vanity Fairrel pedig a plasztikai sebészetről osztotta meg a véleményét:

Személy szerint nem gondolom, hogy bárki jobban nézhet ki egy kis botoxtól. Inkább csak máshogyan. Ráadásul, ha félelemből csinálja az ember, akkor végképp semmi értelme, hiszen a félelem megmarad a szemekben. Miért akarnék megszabadulni a ráncaimtól? A halál nem kap el gyorsabban amiatt, mert szarkalábaid vannak, amikor mosolyogsz.

Michelle Pfeiffer

A háromszoros Oscar-jelölt Michelle idén lesz 61 éves, és elképesztő formában van... Szerintem neki is botrányosan jól áll az öregedés. Fiatalkorában még máshogy nézett ki, iszonyú jó nő volt akkor is, de valahogy 40 felett lett igazán karakteres az arca. Ő így gondolkodik a koráról:

Ha egyszer az ember elér egy bizonyos számot, kevesebb lesz a nyomás. Elkezdesz a korodnak megfelelően kinézni és viselkedni. Végre nem kell többé fiatalnak látszanod. Én 55 évesen átléptem a másik oldalra - most úgy nézek ki, ahány éves vagyok, és ez rendben is van így.

Sharon Stone

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Check out @susanp's @thelittleproject: https://www.instagram.com/thelittleproject/?hl=en

Sharon Stone (@sharonstone) által megosztott bejegyzés,

A 90-es évek szexszimbóluma 60 évesen is elképesztően menő, az Instája alapján pedig azonnal elcserélném a ruhatáramat az övére, hiába van köztünk 35 év korkülönbség... Neki valahogy ennyi idős korára is megmaradt az a bájos arca, amivel megismerte a világ - szarkalábak ide vagy oda. Szerinte vannak fontosabb dolgok is, a Longevity-nek például így válaszolt, mikor megkérdezték, fél-e az öregedéstől:

Nem az évek múlásától félek. 2001-ben volt egy agyvérzésem, és majdnem belehaltam. Közel kerültem ahhoz az állapothoz, amikor azt hiszed, nem öregszel tovább. Ebből visszatérve azt kell mondanom, hogy az öregedés csodálatos. Egy ajándék, amit meg kell élni, ki kell használni.

Meryl Streep

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

The minute you start caring about what other people think, is the minute you stop being yourself. 💕

Meryl Streep (@merylstreep) által megosztott bejegyzés,

Az én legnagyobb kedvencem: a 69 éves, minden karaktert elképesztően játszó, inspiráló életúttal rendelkező, örökké szimpatikus nő, akinek a kisugárzása még 90 éves korában is békés és vonzó lesz. Nem tudok nem elfogult lenni, ha róla van szó... Őszintén remélem, hogy úgy fogok öregedni, mint Meryl, aki szerint a kor segít megtalálni önmagad:

Minél kevesebb idő lesz előtted, annál inkább önmagad akarsz lenni, és annál kevésbé érdekel, mit gondolnak mások. Rengeteg barátom beteg, rengetegen elmentek, de én itt vagyok. Rohadt szerencsés vagyok, hogy élek. Az embernek meg kell szeretnie azt, hogy öregszik.