Néha úgy érzed, darabokban hullik szét a tested

Ohhh, azok elsősorban télen megjelenő hámló, piros foltok, amik legszívesebben az arcodon, a homlokod közepén terpeszkednek, és amik miatt a napod felét azzal töltöd, hogy visszafogd magad és ne vakargasd vagy kapargasd! Amit azért nem betartani, hiszen nehéz elhinned, hogy attól, ha jól megdörzsölöd nemhogy jobb nem lesz, de rosszabb lesz. Csak annyit tudsz tenni, hogy imádkozol, hogy legyen már nyár.

„Majd nyáron jobb lesz!” – jó vicc!

Mikor beköszönt a meleg és te végre boldogan gyógyítanád a télen leszárított testrészeidet a napfényben, akkor minden évben újra és újra rájössz, ha ez ugyanolyan pokoli idő számodra, mint a hideg.

Sőt, mikor kétségbeesetten próbálsz magadra kenni valami krémet, hogy kordában tartsd a hámlást és a viszketést, akkor az izzadságoddal keveredve szépen végigszántja minden procikád, jól kimarva vele a bőröd.

Így pedig nem marad más, mint egy jó kis fürdéssel enyhíteni a kínokat…

Aha, persze. Egy kád víz = több hétnyi eszeveszett keneckedés

A viszkető, száraz bőrre olyan logikus megoldásnak tűnik vízbe menni, kár, hogy ezzel csak rontasz a helyzeten. Nyáron neked se a klóros medence, se a tengervíz nem haverod, de valójában bármilyen vízben hosszabb időt töltesz el, a bőröd pokoli szárazsággal „hálálja meg”, hogy megpróbáltad hidratálni.

Ennél persze csak a tél rosszabb, mikor semmi másra nem vágynál, mint hosszú percekig áztatni magad a forró vízben, és néha be is adod a derekad, kibújsz a szupergyors zuhanyzások királynője szerepből és bevállalsz egy kádfürdőt. Tudván, hogy ettől sivatagi tájjá változtatod a tested. De úgy vagy vele, hogy majd úgyis bekened, hiszen…

Minden „extrán száraz bőrre kifejlesztett” terméket ismersz

Ha valaki, te tuti kipróbáltál már mindent, amiről azt állítják a gyártók, hogy olyan száraz bőrre fejlesztették ki, mint a tied, hogy aztán az esetek 99,9 százalékában ott állj egy fokkal soványabb pénztárcával, letörten, miközben a bőröd csak tovább viszket és repedez.

Ám pont emiatt azt is nagyon jól tudod, hogy megtalálni az egy (ha szerencsés vagy két-három) krémet, amit elvisel a bőröd, felér a lelki társad meglelésével. Talán még egy kicsit jobb is annál?

Mikor még be is szólnak rá

Nem elég, hogy szenvedsz a száraz, viszkető, szerinted darabokban hulló bőrödtől, mindig van valaki nagyon kedves, aki biztosít arról, hogy igen, látszik, mennyire kivan a bőröd. Ezt általában követik a jó tanácsok arról, hogy mi az amit muszáj kipróbálnod (hiszen biztos nem próbáltad még az aloe verat), meg jön a dorgálás, hogy biztos nem hidratálsz jól és eleget. Na, meg az elmaradhatatlan jelzők a bőrödre, hogy olyan látszatra és tapintásra, mint a pergamen, mint a kiszáradt Alföld, vagy - a személyes kedvencem – mint a rinocérosz háta.

Neked még ennél is problémásabb a száraz bőröd? Akkor katt ide, az extrém érzékeny bőrűeknek szóló cikkünkért!