Évek óta a minél kisebb, egyszerűbb, akár első látszatra hanyagul elkészített tetoválások dominálják a trendeket a szalonokban. A Style Caster által megkérdezett tetováló, Adam Villani azonban azt mondja, 2020 nemcsak évtizedváltás lesz, hanem a tetkótrendekben is jelentős változást hoz. Bár a szakember szerint a minimalista irány nem tűnik el egyik napról a másikra, sőt bőven dívik majd még a jövő évben is, megerősödnek viszont mellette a sokkal látványosabb, extravagánsabb dizájnok is. Ki is fejtette, mikre gondol.

Színek, színek, színek

Villani elmondása szerint az eddiginél is erősebben előre törnek majd a színek. Egyrészt a pasztellek kezdhetik el az aranykorukat élni, a már ismert vízfesték hatású alkotások még jobban elterjednek majd, de ami ennél is szembetűnőbb lesz, hogy az erős, harsány színek is egyre több testről köszönnek majd vissza.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

LEIA.INK (@leia.ink) által megosztott bejegyzés,

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

★Ness☾ (@vanessa.c.artistry) által megosztott bejegyzés,

Retróláz

A tetoválómester megfigyelése szerint sokan kezdik újra felfedezni a nagyon egyszerű, régi mintákat. Mint a teljesen sima erős kontúrú szíveket, rózsákat és egyéb, évtizedekkel ezelőtt menőnek számító rajzokat.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Golden Horseshoe (@goldenhorseshoetattoo) által megosztott bejegyzés,

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Golden Horseshoe (@goldenhorseshoetattoo) által megosztott bejegyzés,

A koreai vonal

A legizgalmasabbnak ígérkező trendnek a koreai tetoválások beszivárgása ígérkezik a nyugati világba. Ezek a pettyenként beszurkált, apró, egyszerű, de végtelenül kedves rajzok a minimalista irányzatba lehelhetnek új életet.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

zzizziboy (@zzizziboy) által megosztott bejegyzés,

Az aprólékos tervezés

Villani egy nem kifejezett minta előretörésére is felhívja a figyelmet. A szakember azt mondja, kezd egyre erősebb trenddé válni, hogy az emberek nem egy tetoválásban gondolkoznak, hanem egész koncepciókban. „Amire kifejezetten felfigyeltem az elmúlt időben, hogy az emberek egyre komolyabban megtervezik, hogy milyen tetoválásokat fognak csináltatni, azok hova és hogyan kerülnek egymás mellé. Pedig korábban inkább az volt a jellemző, hogy az idő során random megtetsző minták, határozott koncepció nélkül kerültek fel egymás mellé a testre” – magyarázza a tetováló.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Winston The Whale (@winstonthewhale) által megosztott bejegyzés,

A nyitókép forrása: ITT