Hanyagold a forró fürdőket!

Talán a nyár közepén nem olyan nehéz ezt a szabályt betartani, szerencsére a szervezeted ilyenkor kevésbé kívánja a forró fürdőket és zuhanyokat! A forró víz nedvességet von el a bőrtől, a dehidratált bőr barnasága pedig gyorsabban kopik, ezért ha szeretnéd sokáig megőrizni a színed, akkor ne sajnáld a testápolót! Emellett igyál napi két-három liter folyadékot, hogy belülről is hidratáld a bőrt - ha ezt elmulasztod, a világ összes kréme sem fog segíteni.

Béta-karotin minden mennyiségben

Rengeteg kutatás bizonyítja, hogy a béta-karotin nagyon jót tesz a bőröd színének - ez nem csak "alapállapotban" van így, hanem akkor is, ha szeretnéd megtartani a barnaságodat. Béta-karotinban gazdag a répa, az édesburgonya, a sárgabarack és a mangó is, de táplálékkiegészítő formájában is szedheted a nyári időszakban. Ha biztosra akarsz menni, már nyaralás előtt pár héttel kezdd el, és utána is folytasd. 

giphy.gif
via Giphy

Radírozz nyugodtan!

Bármilyen furcsán is hangzik, ha heti egyszer radírozod a bőrödet, az nem fogja eltüntetni a barnaságodat, sokkal inkább megszabadít az elhalt hámsejtektől, amelyek maguktól is eltűnnének rólad. A bőrradírozás hozzájárul ahhoz, hogy a sejtjeid megújuljanak, és a kopott, fénytelen hámréted alól felbukkanjon a puhább, simább, frissebb bőrréteg.

Keress egy jó önbarnítót!

Radírozás és hidratálás után bevethetsz valamilyen önbarnítót, vagy önbarnítót tartalmazó testápolót is. Ezeket nagyon jó olyankor használni, mikor már van némi alapszíned, mert így sokkal kisebb az esélye annak, hogy foltos leszel, mint olyankor, mikor a hófehér bőrödre kened. Heti egy, esetleg két alkalommal is bevetheted őket, de arra figyelj, hogy az arcodra kifejezetten oda való krémet kenj, ne testre való önbarnítót.

Optikai tuning

Egyszerű trükk, aminek bár effektív fizikai hatása nincs, mégis barnábbnak tűnhetsz tőle még akkor is, ha kicsit kikoptál: viselj fehéret! Egy fehér trikó, vagy ruha, (meg egy pici bronzosító az arcodra), és voilá: mintha még mindig a nyaraláson lennél.