Természetes reakció, ha a bevezető elolvasása után nagyjából úgy reagálsz, hogy "micsoda??", vagy "biztos, hogy kamu", de nem erről van szó: az Egyesült Államokban tényleg lehet olyan fátyolmaszkot kapni, amit a vaginádra használhatsz. A kifejezetten nunusra tervezett VIP bőrápolási családot a TWO L(I)PS tervezte, aminek már a neve is egy jó kis belsős poén: ha nem esik le, találd ki, hogy mire hasonlít a (I) jelecske. Igen, pontosan.


via Giphy

A Black Out fantázianévre hallgató maszk a TWO L(I)PS szerint az első infravörös fényspektrumban aktivált szénmaszk a világon, és én ezt gondolkodás nélkül el is hiszem nekik. Az összetevőkben nincs semmi különleges, a szénen kívül van benne például víz, aloe vera kivonat, édesgyökér és hialuronsav is, tehát nagyjából olyan, mint az összes többi arcmaszk, csak a leghatározottabban nem az arcodra kell tenned. A szépségeszköz célja az, hogy hidratálja és ápolja a nunidat és az azt körbevevő bőrt, valamint csökkentse az irritációt a területen. A The Sun ki is próbálta: friss, nyugtató élményről számolt be, és arról, hogy az éppen elvégzett gyantáztatás utáni irritációt nagyon szépen csökkentette a maszk.

Ez mind szépen (és elképesztően furcsán) hangzik, de valójában a szeméremajkaidnak nincs szüksége ilyesmire. A savas rendszer odalenn pontosan arra jó, hogy a baktériumokat távol tartsa a legszükségesebb szerveidtől, és arra is, hogy öntisztító és önápoló folyamatokkal rendbe tegyen mindent, amit kell. Persze a belső comb és a fenék környékén nem biztos, hogy rossz, ha ápolod a bőrödet, de semmi értelme a kisajkak és nagyajkak környékére bármi olyasmit kenni, ami esetleg a vaginádba is belekerülhet - mert valószínűleg mindez inkább többet árt, mint használ. Legalábbis teljesen felesleges.

Szóval, annyira ne bánd, hogy a maszk egyelőre csak az Egyesült Államokban kapható, nincs különösebb szükséged rá amúgy sem. Bármennyire poénnak hangzik, a szervezeted elrendezi odalenn azt, amit el kell, nincs szüksége fátyolmaszkos segítségre.