Amióta fogyaszthatom, imádom a koffeint. Pontosabban a hatását. De nem üdítő- és energiaital formájában, hanem kávéban és teában. Igen, eléggé kávéfüggő vagyok, és igen, azt is tudom, hogy ez nem feltétlenül a hosszú élet titka, de azért az utóbbi időben igyekszem napi egy-két csészére redukálni a bevitelemet, ami már az elfogadható, sőt (sok kutatás szerint) már-már az egészséges szintet súrolja. 

Fél éve pedig még elégedettebb vagyok, mert –nagy örömömre - besétált az életembe a koffein még szuperebb formája egy kis pipettás üvegcsébe csomagolva.

Ez a szérum egyébként a szerkesztőségünk egyik nagy kedvence lett. Nem csoda: minden reggel egy-egy cseppet teszek belőle a szemeim alá, és öt perc múlva volt karika, nincs karika. Abban tehát hiszek, hogy a koffein kívülről is extra hatékony. De mit csinál pontosan a bőrrel? És ami még fontosabb: egészséges dolog magunkra kenni? 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ingridmerath (@serumaddiction) által megosztott bejegyzés,

A Self magazin egyik cikkében egy new york-i kutató bőrgyógyász, John G. Zampella számolt be a koffeinnel végzett kutatások eredményéről: ő azt állítja, hogy meglehetősen felemásak a koffein jótékony hatását mérő vizsgálatok eredményei, és ennek megvan az oka. 

Jó lenne, ha találnánk egy megoldást az összes ember szem alatti karikáira, de nem mindenkin segít a koffein, csak azokon, akiknek puffadt a szemük alatti bőr

- nyilatkozta Suzan Obagi, egy másik bőrgyógyász. 

Magyarul, ha a nagymamádnak, vagy az anyukádnak alapvetően karikásodásra hajlamos szemük van, nem valószínű, hogy 100%-os segítséget fog nyújtani neked a koffein. De ha a sok só, vagy az előző esti koktélok miatt ébredsz táskákkal, akkor szinte tuti, hogy neked is bejön majd egy olyan szérum, amiben van, mégpedig az értágító hatása miatt. 

És mizu a narancsbőrrel? 

Nos, a cikk szerint néhány szakértő abban hisz, hogy a koffein kívülről is képes stimulálni a zsírbontó enzimeket, így hatásos lehet cellulit esetén, míg mások állítják, hogy nem lehet vele ezzel a módszerrel megküzdeni.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

UpCircle (@upcirclebeauty) által megosztott bejegyzés,

Ami viszont tutibiztos örömhír, az az, hogy pirosodásra, puffadásra hajlamos bőrre az emberek nagy részénél igencsak hatékony a koffein, hiszen kívülről is képes serkenteni az adott terület vérkeringését, ami kezdetben járhat ugyan egy kis plusz bőrpírral, az esetek nagy részében azonban hatásosan apasztja a puffadtságot és simább bőrt eredményez.  

Mit kell még tudnod, mielőtt benevezel egy koffeines termékre? 

Egyrészt azt, hogy a koffein nagyon könnyen felszívódik és bekerül a véráramba, így érdemes nem literszám locsolni magadra a reggeli szérumodat, ha nem akarsz mérgező folyamatokat elindítani a testedben - elég az a tea és a kávé! De egy szemkörnyékre való krémet és szérumot nyilván nem is akarnál annyira túltolni, hogy idáig eljuss... 

Tekintve, hogy a terhes nőknek napi 200 miligrammra kell csökkenteniük a koffeinfogyasztásukat, elgondolkodtató a kérdés, hogy szabad-e állapotosan koffeinszérumhoz nyúlni... Nos, erre nem létezik használható adat, így pontos választ sem lehet rá adni, de egy biztos: mivel tényleg könnyen beszívódik, jobb, ha hanyagolod a szérumodat, amíg babát vársz!  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Голубая Мята (@bluemint_cosmetics) által megosztott bejegyzés,

Most akkor csodaszer, vagy nem? 

Nos, ugyanúgy, mint minden más hatóanyag: talán igen, talán nem. Velem csodát tesz, minden egyes reggel segít kipihentebb tekintetet varázsolni - de van olyan barátnőm, akinek semmit sem használt. Ha úgy érzed, hogy néhány bőrrészedre ráférne egy kis vérkeringés-serkentés, akkor viszont bátran nevezz be egy ilyen termékre, hátha neked is a kedvenced lesz!