Kendőt hordani már az előbb említett 2000-es években sem volt újdonság. Van, akik vallási okokból, más divatból viseli, a lényeg, hogy ezek a kis anyagdarabok már hosszú, hosszú ideje velünk vannak. Van, hogy épp rájuk kattanunk és rengeteget hordjuk, máskor évekig eszünkbe se jutnak. Az Allure szúrta ki, hogy ismét egyre divatosabb bekötni a fejünket, mi pedig gyorsan szét is néztünk a Pintereseten és Instán, hogyan érdemes mostanság hordani a régi jó babos kendő barátunkat, vagy milyen más típusra cseréljük le. Mielőtt azonban megmutatjuk a képeket, egyperces néma csenddel emlékezzünk meg a Christinia Agiulera-féle kendődivatról:

Nos, az inspirációs képkeresgélésünk közben az egyik első, amire felfigyeltünk, hogy mostanában sokkal jobban mennek a színesebb, mintásabb kendők, lehetőleg selyem vagy ahhoz hasonló anyagból. De, ha az ember mégis ragaszkodik a jól bevált, régi darabhoz, akkor esetleg ez a retró stílus lehet a vonala:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jessie Corbin (@hairbyjessiecorbin) által megosztott bejegyzés,

Míg a 2000-es években inkább tarkón kötöttük össze a kendőnket, rejtegetve a csomót, most ez egyre előrébb kerül, mint a ‘40-es évek ikonikus We Can Do It! plakátján. A trend pedig, hogy minél nagyobb a csomó vagy masni, annál jobb! 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jo Leversuch (@joleversuch) által megosztott bejegyzés,

Ezt a hátulról megkötős módszert lehet turbánszerűen is alkalmazni,a turbánok úgyis elég menők mostanság. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

AISIZE (@aisizeofficial) által megosztott bejegyzés,

Ha pedig szép hosszú hajad van, amivel a legnagyobb bajod, hogy semmit nem igazán lehet vele kezdeni, mert vagy csak lóg magában, vagy felkötöd egy lófarokba, akkor a te irányod a copfba beleapplikálós módszer lehet. A legegyszerűbb, de mégis baromi csinos és látványos, ha a kendőt csak odakötöd a gumihoz, ami összetartja a sörényed. (Nyilván szükséged lesz némi trükközésre, hogy a helyén is maradjon.)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Stories Studio (@_storiesstudio) által megosztott bejegyzés,

 De, ha van időd, elképesztően menő fonatokat is csinálhatsz vele:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Minque Salon (@minquesalon) által megosztott bejegyzés,

Szerencsére a YouTube korában már nincs olyan dolog, amire ne lenne tutorial videó, úgyhogy nem kell nagyon megijedned a fenti képek láttán azzal kapcsolatban, hogy hogyan fogod ezt te is megcsinálni. Ebben jó barátod lehet a videómegosztó, de ha nincs kedved a keresgéléssel pepecselni, mi is ideteszünk egy ilyet. Jó hajszobrászkodást!