1. Felélénkült vérkeringés

Az említett cikkben két orvos, Melissa Piliang és Ted Lain támasztják alá az elméletet tényekkel. Azzal kezdik, amit eddig is biztos tudtál, vagy legalábbis reméltél: szerintük a szexet bátran felfoghatod edzésként is. És mi történik, amikor edzel? Felgyorsul a vérkeringésed, ezáltal több friss, oxigénben dús vér jut a bőrödhöz, ragyogóvá, élénkké téve azt. Egy kicsit kellemesebb megoldás, mint felkenni a szokásos highlightert, nem? 

2. Fokozódó kollagéntermelés 

Dr. Lain állítja, hogy a szex csökkenti a kortizolszintet (ami az úgynevezett  stresszhormon). Ezt mondjuk eddig is sejthetted, nyilván emiatt van az, hogy sokkal kevésbé szorongsz, vagy aggódsz egy kielégítő együttlét után. De azt tudtad, hogy ez a folyamat minden esetben beindítja a kollagéntermelést? Én például erről sosem hallottam, de elég jól hangzik. 

Ráadásul a dokik azt is állítják az értekezésükben, hogy minél többet szexelsz, annál több bőrmegmentő, bőrmegújító kollagént fogsz termelni. 

De van egy még jobb hírem, ha alapvetően stresszes típus vagy: a szex serkenti az ösztrogén termelődését, ami láncreakció módjára indítja be a kollagéntermelést. Szóval bármi történjék, bármin aggódsz, bármennyire szorongsz, egy biztos: a szextől csak szebb lehet a bőröd. 

3. Hosszútávú hatások 

A lista a kollagénnél még közel sem ér véget: mindkét orvos állítja ugyanis, hogy ennél sokkal egészségesebb hosszútávú hatásai vannak, ha hetente legalább egyszer, de inkább háromszor hancúrozol. Csökkenhet tőle a stresszhormonjaid szintje, ami általános egészségjavulást idézhet elő, és segít egyensúlyba hozni a női nemi hormonok termelődését is, így kevesebb pattanásod lehet a menzesz idején. 

És akkor jöhet a kínos kérdés, ami biztosan a te fejedben is megfogalmazódott olvasás közben: működik a bőrszépítő hatás akkor is, ha maszturbálsz?  

Dr. Lain szerint önkielégítéssel nem biztos, hogy a szexuális aktusok minden hormonális hatását el tudod érni, de az orgazmus és a vérnyomás-emelkedés okozta szépítő folyamatokat száz százalék, hogy így is ki tudod élvezni. 

Azt hiszem, ez egy kielégítő válasz.