Jó, nyilván a legegyszerűbb az lenne, ha megvárnám, míg időpontot kapok a szalonba, hogy egy hozzáértő szedje le a géllakkot. LOL. Mivel úgysem bírom ki addig, inkább a Mindentudó Gugli segítségét kértem.

A metódus lényege a legtöbb találatban megegyezik: szerezz be vattapamacsokat, acetont, körömreszelőt, alufóliát, narancspálcát. Ennél az utolsó tételnél kicsit megakadtam, fogalmam sem volt mi ez, aztán kiderítettem: a hurkapálcához hasonlító, körömlakk eltávolító pálcika dizájnosabb neve. A nekem legszimpibb eljárás szerint házilag a géllakkot viszonylag egyszerű leszedni.

meretezettgellak1.jpg

Első körben reszeld le a festék felső rétegét, míg a lakk nem lesz kicsit mattosabb. Utána márts egy kisebb vattapamacsot acetonba, szorítsd rá a körmödre őket és tekerd körbe mindegyiket kisebb fóliadarabkákkal, amiket legjobb, ha előre odakészítesz. Szorítsd rá őket rendesen az ujjaidra, hogy a helyükön maradjanak.

Tíz perc múlva az egyik fóliát vedd le óvatosan, hogy megnézd, lejött-e a lakk, ha nem, tedd vissza. Nekem az összes lépés simán ment, tényleg baromi egyszerű az egész, viszont kellett a kétszer tíz perc, mire a lakk elkezdett magától lejönni. Ami nem esett le, azt saját magam is könnyen le tudtam szedni, elég volt csak finoman lehúznom. 

meretezettgellak2.jpg

Mikor eddig eljutottam, szerepet kapott a narancspálca is, amivel a fenn ragadt pici darabokat le tudtam szedni. A körömágyamnál ez nehezebben ment, mivel ott jobban kellett rá kellett volna nyomni a pálcikát, ami nekem eléggé fáj (ennyire durván el vannak vékonyodva a körmeim). Azt a pár pici darabkát, amit nem tudtam volna fájdalommentesen lekaparni, azt utána nagyrészt sikerült acetonos vattával finoman ledörzsölni.

Régi trükk a nagymamámtól, hogy a töredezett körmöket és a száraz kezet körömvirág kenőccsel kell vastagon bekenni és hagyni megszáradni.

Mivel az aceton nemcsak a lakkot, hanem a bőrön lévő természetes olajakat is leszedi, előkerestem a szekrényből, jól bekentem a kezem és jelentem, tényleg bevált!   A célom úgysem az volt, hogy szép körmöket varázsoljak magamnak, csupán, hogy a következő géllakkozós időpontomig ne tegyek magamban több kárt. Az meg külön jó, hogy mikor legközelebb megyek manikűröshöz, már nem kell a lakk leszedésére is időt számolni.