Az egész egy teljesen spontán instaposzttal indult, mikor a New York-i Maxey Greene kirakott egy fotót a kezéről és a szövegben megjegyezte, milyen érdekes, hogy hirdetésekben soha nem lát olyan ujjakat, mint az övéi. Ez pedig azért van, mert Maxey keze a reklámokban megszokott modellekétől eltérően nem hosszú, csontos, vékony ujjakban végződik.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Maxey Greene (@maxeygreene) által megosztott bejegyzés,

Azzal a problémával, hogy a cégek nem fordítanak rá figyelmet, a fiatal nő nincs egyedül. Ezt bizonyítja az is, hogy a fotó posztolása után pillanatokkal elkezdtek jelentkezni nála a sorstársai, akiket hasonló módon felháborít, hogy plus size kezek soha nem szerepelnek a manikűr- és ékszerreklámokban. Ennek pedig hasonlóan bántó, rejtett üzenete van, mint annak, hogy hosszú évtizedeken keresztül a high fashionben is mellőzték a nagyobb csajokat: az, hogy nekik nem való, nem jár az ilyesmi. 

Az, hogy nem látni duci ujjakat gyűrűvel, különösen eljegyzési gyűrűvel, titokon azt sugallja, hogy a molett nőkre nem találhat rá a szerelem, nem érdemlik meg azt. Ami persze totális baromság és a reklámiparnak erre figyelnie kéne. Hiszen tele vagyunk plus size pénztárcákkal, hogy költsünk! 

- mondta a Huffington Postnak a Maxey, aki a posztjával mozgalmat indított.

Elmondása szerint rengetegen megkeresték, fotókat és sztorikat küldtek neki. Egy nő például arról írt levelet, hogy mikor kiposztolta az eljegyzési gyűrűjét Facebookra, kinevették mondván, hogy az ékszer túl kicsi a kezére. Érthető módon ez teljesen megmérgezte a boldog pillanatot. 

Maxey és a duci ujjú csajok mozgalma ugyan még gyerekcipőben jár, de mégis nagyon nyilvánvaló üzenete van a világ és főleg a cégek számára. A mozgalom jelenleg főleg Instagramon működik, ahol Maxey külön oldalt is indított azoknak a posztoknak, amik befutnak hozzá és amikkel a közösség tagjai egymást támogathatják, inspirálhatják és végre megmutathatják egymásnak a saját kezeiket, anélkül hogy negatív beszólásokra kellene számítaniuk.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

allhandsaregoodhands (@allhandsaregoodhands) által megosztott bejegyzés,  

Nyitókép forrása: ITT