A rúzs inspirálta köröm ötlete egy véletlen megvilágosodás szüleménye. Park Eunkyung koreai körmös és ötletgazda elmondása szerint éppen egy Yves Saint-Laurent fotózáson dolgozott, amikor eszébe jutott, hogy milyen érdekesen néznének ki a macskaszem szemüvegek inspirálta körömformák. Meg is kísérelte ezt megvalósítani, viszont mikor elkészült az első egyedire formázott köröm, akkor az inkább hasonlított egy rúzsra, mint a szemüvegre. Eunkyungnak azonban bejött a végeredmény, amit meg is osztott a nyilvánossággal. Ezt követően hamar elkezdett tarolni a manikűröztetők között az új forma, és persze ellepték az Instagramot a körmökről készült fotók. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Park Eunkyung (@nail_unistella) által megosztott bejegyzés,

A koreai művész elmondta, hogy akárcsak a rúzsok esetében, a manikűröknél szívesen kísérletezik merész színekkel, de személy szerint a nude vonalat tartja a legszebbnek.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Park Eunkyung (@nail_unistella) által megosztott bejegyzés,

Mióta pedig az Instán futótűzként kezdett el a terjedni a rúzs ihlette köröm, egyre több körmös készít hasonló formájú manikűröket, és próbálnak különböző színekkel egyediséget vinni a kreációkba.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Total Beauty (@totalbeautyeditors) által megosztott bejegyzés,

Ha te is szívesen kipróbálnád a legújabb trendet, de jobban szereted a visszafogottabb mintákat, akkor sincs gond, tele az Instagram hasonló inspirációkkal: 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Park Eunkyung (@nail_unistella) által megosztott bejegyzés,

 

Ha pedig nyitottabb vagy a merészebb dizájnokra is, akkor gondolom nem mondok azzal újat, hogy az neten minden létező mintát megtalálsz, amit csak megálmodsz...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nailogy Lab (@nailogylab) által megosztott bejegyzés,

...és még azon túl is. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MMBC Tarining And Recruitment (@mmbcrecruitmentq8) által megosztott bejegyzés,

Nos, mit mondasz? Bevállalnád?