„Sajnos az idei show elmarad. Számomra pedig ez nagyon furcsa, ugyanis az évnek ebben a szakaszában már úgy szoktam edzeni, mint egy angyal”- nyilatkozta a VSFS megszűnése kapcsán Shanina Shaik modell. Ám azokat, akik követik a híres fehérnemű márka történetét nem lepte meg a bejelentés.

Mivel az utóbbi években egyre több vásárló és modell is nemtetszését fejezte ki a cég „nálunk csak vékony csajok vonulhatnak” politikájával és szexista, tárgyiasító jellegével kapcsolatban, a show utáni érdeklődés évről évre csökkent. (Arról, hogy a brand miért nem volt hajlandó soha a plus size modellekkel dolgozni, és hogy mit gondolok erről, mint érintett plus size lány, itt írtam korábban.)

Azonban attól, hogy az ikonikus bemutató idén elmarad, nem lehet vitatni a cég és a show több évtizedes sikerét. Úgyhogy a divatbemutatótól búcsúzóul jöjjön is pár érdekesség a Victoria’s Secretről!

Egy fehérneműüzlet, kifejezetten férfi vásárlóknak

Roy Raymond, a márka alapítója akkor döntött úgy, hogy saját üzletet nyit, mikor a saját feleségének szeretett volna fehérneműt vásárolni, de úgy érezte, hogy az eladók kinézik őt az üzletből, ráadásul csúnyának is találta felhozatalt. Így 1977-ben Palo Altoban megnyílt az első Victoria’s Secret. Érdekesség, hogy mint vásárlókör, eleinte nem a nőket, hanem a férfiakat célozták meg.

Victoria nem is létezik

Raymond azért választotta a Victoria’s Secret nevet, mert szerinte ennek a hangzása illet legjobban a viktoriánus stílusú bolt belső teréhez.

Eddig megismételhetetlen világsiker

Soha, egy fehérnemű márkának se sikerült az, ami a Victoria’s Secretnek. A Business Insider cikke szerint volt év, mikor a márka a világ fehérnemű eladásainak 40 százalékát tette ki. Ebben az időszakban csak az Egyesült Államokban 1060 üzletük volt.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

cion.xx (@cion.xx) által megosztott bejegyzés,

Ugyanaz a fehérnemű többe kerül, ha nagyobb méretben veszed

És itt nem csak arról van szó, ha S-es helyett XL-es bugyit szeretnél. Elég, ha csak egy kicsivel nagyobb kosárméretre van szükséged, egyből akár 4 dollárral (1200 forinttal) is többet fizethetsz.

Sokan köszönhetik a cégnek a karrierjüket

Legalábbis a modellek közül. A Forbes 2014-es felmérése szerint az évben felvonuló 21 angyal közül csupán öt nem szerepelt a leggazdagabb szupermodellek listáján. Naomi Campbell, Heidi Klum, Tyra Banks és a világ legjobban fizetett modellje, Alessandra Ambrioso is kapott korábban szárnyakat a kifutón.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Victoria's Secret Angels (@vsfashionshowangels) által megosztott bejegyzés,

Csupán egy kontinensről nem származik angyal

A Victoria's Secret a világ összes kontinenséről foglalkoztatott már modellt, kivéve az Antarktikát.

A Guinness Rekordok könyvébe is bekerültek

2001-ben mutatták be a Heavenly Star melltartót, ami a 12,5 millió dollárt érő rózsaszín zafír és gyémánt díszítésével elnyerte A világ legdrágább melltartója címet. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@my_favorite_models által megosztott bejegyzés,

Nem véletlenül hívták a divatvilág Super Bowljának

Miután éveken keresztül több mint 180 országban sugározták a várva-várt divatbemutatót (ami mindig garantált siker volt) a CBS  fizetett a cégnek, hogy kizárólagos jogot kapjon a vetítéshez, ennyire fontos műsor volt. A bemutatóra 2011-ben voltak a legtöbben kíváncsiak, felmérések szerint több mint 10 millióan látták. 

Te szeretted a show-t? Mit szólsz hozzá, hogy többé nem láthatod vonulni az angyalokat?