Nemrég, miközben éppen egy idilli pillanatomat éltem (értsd: kávézással egybekötött tévénézés, megfűszerezve egy kis telefonnyomkodással) szembejött velem egy elég hívogató cikk, amiből elvileg azt tudhattam volna meg, hogy mik azok a göncök, amik öregíthetnek.

Naná, hogy rákattintottam, elvileg miért is ne akarna fiatalos lenni az ember lánya, pláne, ha csak néhány ruhadarabon múlik? 

A listát végigfutva viszont inkább a pipa öntött el, hogy szerintem ez az egész egy hülyeség, és úgy döntöttem, megkérdezem a csajokat a szerkesztőségben, hogy vajon ők mit gondolnak. A  véleményük hasonló volt. Ezen felbuzdulva pedig úgy döntöttem, fotókkal cáfolom meg azokat az állításokat, miszerint a cikk alapján ezektől a ruhadaraboktól kellene búcsút vennünk:

1. Vastag, hangsúlyos kiegészítők

Főszerkesztőnk Anita erre a pontra így reagált: „nem is olvastam tovább onnantól, hogy megláttam a vastag karkötős részt. Olyan van, hogy valakit a frizurája vagy a sminkje öregít (bár szerintem az öregítés ebben az esetben is inkább annyit jelent, hogy merevebbnek, komolyabbnak tűnik tőle), de attól, hogy valaki felvesz, vagy nem vesz fel valamit, még nem fog fiatalabbnak látszani. Az ember korát a bőre, a nyaka, a kézfeje, a szeme, a tekintete, a mozgása árulja el, aki mást mond, az szerintem túl felületesen szemlélődik.”

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jewelry By Tolly🇬🇧 (new page) (@tarocollection) által megosztott bejegyzés,

2. Minden, ami fekete

Na, ezen a tételen én húztam fel magam, ugyanis miután évekig azt hallgattam, hogy hordjak több feketét, mert az slankít, most kiderül, hogy ugyanez az árnyalat öregít. A cikk szerint ugyanis hiába lehet egy fekete ruha elegáns, ha nem dobod fel élénk színű kiegészítőkkel, inkább fogsz egyhangúnak tűnni, mintsem" friss és fiatalnak"... Felmerül bennem a kérdés: most akkor mivel járok jobban? Ha egy ruhától vékonyabbnak tűnők vagy ha fiatalabbnak? Vagy ebből a fekete-imádatból már sehogy sem jöhetek ki jól?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Just some BLACK inspiration 🖤 (@kahooulu) által megosztott bejegyzés,

3. Virágmintás ruhák

Ez volt az első tétel, amiben nem értettünk egyet. (Ami persze nem baj, sőt!)  Bár én és Vanda is szívesen hordunk virágos cuccokat, az ő tapasztalata szerint valóban öregíthetnek a virágos minták. Oké, én sem azt mondom, hogy nem létezik olyan minta, amitől ne úgy néznék ki, mintha a dédi konyharuhájában lennék, de azért simán lehet találni menő színeket is.

Bár az én szekrényemben is akad néhány virágos ruhadarab, sajnos bőven azok közé tartozom, akik főleg a világosabb árnyalatú virágos felsőket öregesnek tartják. És a legnagyobb bajom vele az, hogy még csak meg sem tudom indokolni. Egyszerűen #nagyanyám stílus - mondja Vanda. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Independent Fashion Boutique (@kiticymru) által megosztott bejegyzés,

4. Túlméretezett zsákruhák

Szerintem az oversize ruháknál sem állja meg a helyét, hogy öregítenek, inkább, hogy nem emelik ki annyira az alakot. Ami, lássuk be, szerintem néha még inkább önbizalomnövelőként is működik, hiszen nem azon kell feszengeni a viselésük során, hogy milyen pózban, hogyan rejtsd el azt, amit aznap úgy érzed, hogy nem mutogatnál. (Vagy ez szintén csak plus size para?)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mercedes |BEAUTY-MAKEUP-STYLE (@mercedes_beautyblog) által megosztott bejegyzés,

5. Csillogó szemhéjpúder

„Na ez a kedvencem a listán! Nekem szinte csak fényes és csillogó szemhéjpúdereim vannak, milliószor jobban szeretem ezeket, mint a matt társaikat” - mondja Márti. Én pedig úgy vagyok a szemhéjfestékkel, mint Gombóc Artúr a csokoládéval: jöhet matt, nude, csillogó, természetes vagy éppen rikító kék árnyalatú is. A magyarázat egyébként úgy hangzik, hogy azért érdemes kerülni a csillogóbb festékeket, mert azok könnyebben beülnek az apróbb ráncokba, így jobban kiemelik azokat. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

💄ꫀ ꪶ ꫀ ꪀ ꪖ 💋 (@elenasbeautybox) által megosztott bejegyzés,

6. Túlságosan rá vagy csavarodva a trendekre

Én ebben sem látom az összefüggést az öregedéssel. Bár szerintem is igaz, hogy nem mindig az a csinos, ami divatos, és ugyanez igaz fordítva is. Éppen ezért (szerintem) a képlet egyszerű: tetszik és jól érzed magad benne? Hordjad! Nagyon trendi, de feszengsz benne, mert nem a te világod? Hagyd az üzletben! 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

lusta_lány (@lusta_lany) által megosztott bejegyzés,