1. A Csernobilban szexiskedő influenszer

Míg egy magamfajta átlagos lány az HBO nagy sikerű sorozatában szájtátva nézte, hogyan alakult az élet Pripyatban a reaktor robbanása után, addig a véleményvezérek tömeges likevadász zarándoklatba kezdtek. A helyi idegenvezetők szerint a sorozat hatására több, mint 40 százalékkal nőtt a látogatóknak a száma, akik testközelből is kíváncsiak lettek a szellemvárosra. Néhányukat pedig annyira megihlette  a hely, hogy úgy érezték, muszáj egy fotó erejéig bugyira vetkőzniük.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

180cm. (@nz.nik) által megosztott bejegyzés,

2. A mégsem heterókrómiás influenszer

 A heterokrómiával, vagyis az egyik szemet érintő elváltozással élő influenszer nem egy posztjában „merte bátran megmutatni és büszkén vállalni” a nem egyforma szemszínét. Amiért persze járt neki a sok lájk és szívecske. Szegény lány viszont nem számított rá, hogy van egy nagyon büszke apukája, aki igaz, hogy nincs otthon az Insta-kamuk világában, ellenben boldogan megosztotta az ő kis hercegnője gyerekkori képét, ahol a lány mindkét szeme egyforma barna. #upsz.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sarah (@krotchy) által megosztott bejegyzés,

3. A kutyáját bántalmazó influenszer

A több, mint 300 ezer YouTube feliratkozóval rendelkező Brooke Houts szinte a világ összes problémájára tudja a megoldást, amit boldogan meg is oszt a követőivel. A menstruációs gondoktól kezdve az elrontott frizuráig szinte mindenhez értő leányzó viszont elkövetett egy olyan hibát, ami miatt nemcsak a követői egy részét veszítette el, de az állatvédők a rendőrségen is felnyomták: véletlenül bekapcsolva felejtette a kamerát, és ki is posztolta, hogy hogyan üti és köpi le a dobermannját. Azt a kutyát, amiről egyébként több videó is készült, amikben Brooke persze a legkedvesebb gazdi szerepében tetszeleg.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

In Touch Weekly (@intouchweekly) által megosztott bejegyzés,

4. Az Auschwitzban pózoló influenszer

Azok, akik Auschwitzba látogatnak, általában két ok miatt teszik: vagy szeretnének testközelből többet megtudni az emberiség egyik legsötétebb időszakáról, vagy leróják a tiszteletüket az ott elhunytak előtt. Nagy ritkán pedig akadnak olyanok, akik a fotók kedvéért egyensúlyozgatva pózolnak a kamerának. Miután az utóbbiból egyre több lett, az  Auschwitz Memorial kiadott egy közleményt, amiben megkérte a kedves látogatókat: tiszteljék meg a több mint egymillió áldozat emlékét azzal, hogy nem a haláltábor sínein gyakorolják az egyensúlyozást.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Patricia ✈️ (@_rainam) által megosztott bejegyzés,

5. Az empatikus influenszer

A következő versenyző annyira átment Coelhoba, hogy miközben egy szál bugyiban állt és nézte az ázsiai rizsföldeken keményen dolgozó embereket, elgondolkodott és persze posztolt: „mennyire más az ő élete a rizst szedő parasztokéhoz képest?” Hiába, a nagy gondolatok kis bikinikben születnek. A hölgy az eredeti fotót és szöveget azóta eltávolította, de az internet nem felejt: a képet ITT meg is nézheted.

6. A berlini holokausztmúzeumban jógázó influenszer

Az auschwitzi emlékhelyhez hasonlóan a berlini holokausztmúzeumnak is annak a helynek kell(ene) lennie, ahova tanulni és megemlékezni megyünk. Azonban teljesen érthetetlen okokból akadnak olyanok, akiket a hely szelleme arra késztet, hogy különböző jógapózokba vágják magukat, és a fotókat (ofkorsz) megosszák a követőikkel. Ezek a vadhajtások egyébként egy izraeli művészt, Shahak Shapiárt is megihlették, aki YOLOCAUST néven felkavaró fotósorozatot készített a pózolókból.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Yoga Time_Jozefien 🧘🏻‍♀️ (@yogatime_jozefien) által megosztott bejegyzés,

 

7. A photoshop-bajnok influenszer

Végezetül jöjjön egy vidámabb sztori! Legutolsó versenyzőnk, a több mint félmillió követővel rendelkező Johanna Olsson 99 százalékban az utazásairól posztol képeket. A szerencsés lány New Yorktól kezdve Dubajig bejárta már a világot, a városokról pedig szebbnél szebb fotókat készít. De mi történik, ha éppen nem tud valahova eljutni, márpedig onnan KELL posztolnia? No para, egyszerűen (és nem túl ügyesen) odaretusálja magát a helyszínre! Mint például erre a Párizsban készült képre, aminél miután hamar lebukott, magyarázkodni kezdett, hogy bár PONT az a háttér valóban photoshop, de csak azért, mert az eredeti nem tetszett neki annyira. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Johanna Emma Olsson (@johannaeolsson) által megosztott bejegyzés,