(Hát mik maguk, FÉRFIAK?) 

Na, de ennyit a szexizmusról.  

Szóval van a harisnya, mint ruházati kellék, melyet nyilván télen mi másért venne fel egyébként a nő, minthogy fázik. A férfiak is ezért hordják, és nem azért, mert mindegyik vissza akar menni a balettbe ugrálni. Különben 2 év félmaraton után kezdem érteni, hogy a nők miért járnak drukkolni a futóversenyekre – élek a gyanúperrel, hogy pont az okból, amiért 1910-ben gróf Bihari Etyien dandártiszt és lovashuszár az első sorban színházi gukkerrel ülte végig a női varietét.

Szóval a harisnya elvileg kellék, melegítésre van, nem pedig a kamaszéjszakák nedvessé tételét kéne szolgálnia - mint ahogy a titkárnőszemüveg is a látásjavítás érdekében jött létre, és csak utólag társítottak hozzá buja fantáziájú férfiak mindenféle tisztátalan gondolatokat. Mik vannak!

Mindebből már látszik talán, mennyire érdekes a férfiagy viszonya a női ruházathoz. Egyszerű cukizoknikból is lehet durva szexuális fétis – és akkor az örök darabról, a harisnyáról már ne is beszéljünk. A harisnya, kisasszonyok, annyi mindent kifejezhet: lehet durván domina (miközben nem is az), lehet angyali (miközben nem is az), lehet játékos (miközben etc.), és lehet nem kedvesen, pamutmód mindennapi.

Ahogy a melltartónál kifejtettem: olyan helyzetet teremt, ahol a csomagolás a cseresznye a habon, miközben az ajándék maga tán nem is sejti, hogy ajándék. És a harisnyakötő nem csupán ebből a szemszögből érdekes – vajon amikor Békéscsabán, 1902 őszén Schwarcz Ábrahám, a gyulai szövőgyár volt műszaki vezetője harisnyagyárat alapított, sejtette-e, hogy a termékei nem csupán ruhadarabként, hanem a szexuális fantázia kiszolgálására is megfelelőnek találtatnak majd? 

SEJTETTE A FRANCOKAT. 

Pedig 10 pornós keresés közül, ha ötben nincs a női finomságra utaló harisnyás találat, akkor rossz oldalon írtuk be a rossz keresőszavakat. Mint oly sok minden egyéb, a harisnya is törődés, ha abban várják a csávókat a hölgyek, az ágyra vetve magukat, abban szeretet van. Meg szex! A harisnyakötő úgy lett ruházati kiegészítő, hogy valaminek a hiányát – jelesül: a nejlon - hivatott pótolni. S lám, a hiányból így lett fantázia. 

Pin-up lány legyen a talpán, aki érti ezt, komolyan!