Szerencsére ennek a vonalnak nemcsak külföldön, hanem itthon is vannak hiteles képviselői, akikre érdemes felfigyelni. A profiljuk valósághű, hasznos infókat lehet tőlük megtudni a bőrről, annak természetéről, viselkedéséről, ápolásáról. Tesztelnek, keresgélnek, információkat szereznek - aztán megosztják azokat a nagyvilággal. Nincs üres, semmitmondó szelfi, nincs felesleges villantás. Csak valós megoldások, valós bőrproblémákra.

Peonilla, azaz Jaksa Petra 

"Tinédzserkoromtól kezdve problémás volt a bőröm, a pattanásokkal való harc pedig arra késztetett, hogy beleássam magam a bőrápolás rejtelmeibe" - meséli Petra, a peonilla.com tulajdonosa, újságíró és lelkes skinfluencer. A célja a blogolással és influencerkedéssel az, hogy minél több embernek felnyissa a szemét a bőrtünetek (például az ekcéma, amivel sokan küzdenek) fontosságára és arra, hogy ezek nem csak esztétikai problémák.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mindig igyekszem figyelni a bőröm aktuális igényeit. Ma reggel ez volt a menü: || 🇬🇧 I always try to adjust my routine to my skin’s current needs. This was the menu this morning: .. 1. Sima langyos vízzel mostam arcot, nem használtam arclemosót.|| 🇬🇧I washed my face with lukewarm water, didn’t use any cleanser. 2. @kap_the_hungarian_makeup_brand arcpermet - Az egyik nagy kedvencem. Csupa fantasztikus összetevő.♡|| 🇬🇧One of my fave hydrating mists. So many great ingredients.♡ 3. @geekandgorgeous @skinsmarthu C-vitaminos szérum || 🇬🇧Vitamin C serum - Van róla külön bejegyzés, néhánnyal poszttal ezelőtt tettem ki. || There is a post about it, check it out! 4. @deciem @skinsmarthu Hyalmide Glow Radiance Booster - Szuper, természetes önbarnító szérum. Ha vannak pigmentfoltjaim, ezzel szépen tudom egységesíteni az arcbőröm. || 🇬🇧 An amazing natural self tanner. When I have pigmentation, I can even out my skintone pretty well with it. 5. @theleooil Leo oil - Tegnap este óta használom, szóval mélyrehatóan még nem tudtam tesztelni, de eddig nagyon bejön. ♡♡ Életemben nem volt még ilyen könnyed arcolajam!👌🏼 Majd lesz róla külön poszt is. 😉|| 🇬🇧 I only started using it yesterday so I can only say that my first impression is great. ♡♡ I’ve never tried any facial oil as lightweight as this one! 👌🏼I will write a separate post about it soon! 😉 6. @priodycosmeticshu Regenerative Night Cream - Most találtam rá szortírozás közben. Csiganyálat, hialuronsavat, uborka kivonatot és mandulaolajat tartalmaz, illatanyagmentes és eddig nagyon jól fogadta a bőröm. ♡|| 🇬🇧 I just found this moisturizer when I was reorganizing my bathroom shelves. It contains snail mucin, hyaluronic acid, cucumber extract and almond oil & my skin loves it. ♡ .. Ismeritek vagy használjátok valamelyiket? Ti mennyire figyeltek oda a bőrötök aktuális igényeire? || 🇬🇧 Do you use any of these products? You always have the same routine or you change up your products depending on your skin’s current needs? ~ Happy weekend guys! ✨

Peonilla | Clean Beauty🌿 (@peonilla) által megosztott bejegyzés,

A bőr a legnagyobb szervünk és bizony komolyan kell venni a jelzéseit. Úgy látom, hogy egyre több a tudatos, jól informált ember a bőrápolás terén is, aminek nagyon örülök. Sokan kíváncsiak, utánaolvasnak dolgoknak és kérdeznek is, de azért még van hova fejlődni. Ebben próbálok segíteni.

Petrának alapvetően T-vonalban olajosodásra, pattanásokra és rozaceára hajlamos bőre van, ami ráadásul még érzékeny is, úgyhogy elég sok mindenben van már tapasztalata.

"A célközönségem a hozzám hasonlóan egészségtudatos vagy egészséges életmódra áttérni vágyó fiatal nők, akiknek már nem csak az a fontos, hogy mit visznek be a szervezetükbe (étellel, itallal), hanem az is, hogy mit kennek a bőrükre."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

♡ REAL BEAUTY IS YOU ♡ (🇭🇺 MAGYAR a kommentben👇🏼) . When I saw @sleepymermaidbeauty ‘s post about the #realbeautyisyou revolution, I immediately knew I wanted to take part. (Hope i am not too late! 🙈) This is the best thing that has come across on my Instagram for a while! ♡ Lots of makeup, plastic surgeries and heavily edited portraits have never been my “thing” and I am always happy to support self-love and acceptance. ♡ Noone is perfect and as you get older the more you realize that the more you accept yourself, the more you love yourself, the more beautiful you feel. You are not your wrinkles, nor your zits. You are so much more than that! Beauty is personality, love, kindness and honest smiles. And when you feel in harmony with yourself and with the world, it truly shows. ♡ . You can also join this celebration of real beauty if you feel like it! Post a natural portrait of you (it does not have to be makeup free) and let us know how you feel about it. Don’t forget to use the hashtag #realbeautyisyou so we can all see your gorgeous photos! ☺️ @greenbeautydirectory @wearewildbeauty

Peonilla | Clean Beauty🌿 (@peonilla) által megosztott bejegyzés,

Petra szerint kell még egy kis idő, mire jelentősen átalakulnak majd a vásárlási szokások: "Gyakran sajnos még mindig azt látom, hogy az fontosabb, hogy mi mennyibe kerül, finom-e az illata, vagy mi a trendi, mint az, hogy egészséges-e vagy sem. A blogommal és az Instámmal próbálom felhívni a bőrünk egészségére a figyelmet. Tesztelek, megosztok, infókat gyűjtök, külső-belső tippeket adok. Imádom csinálni."


Djkatybeauty 

Katy bőre rosaceára hajlamos, vízhiányos és érzékeny, így elsősorban a hozzá hasonlóknak szeretne segíteni a blogjának bőrápolással kapcsolatos részével. A sminktermékek viszont univerzális terepet jelentenek neki, mindenféle korú és bőrtípusú fiúkhoz és lányokhoz szól a videóiban. 

Szerinte sem egyszerű kérdés a bőrápolás, és ő is igyekszik a vásárlói tudatosságot növelni: 

Sajnos a legtöbben nem foglalkoznak elég behatóan a bőrükkel, és hisznek a reklámokban hallottaknak, így sokszor az adott termék még tovább ront a fennálló alapproblémájukon. De azért kezdenek képben lenni a fogyasztók ezen a téren is, ami jól látszik például a Krémmánián írt véleményekből is. 

Katy is azzal foglalatoskodik, hogy informálódik, és megosztja a legfontosabb, bőr-és szépségápolással kapcsolatos tapasztalatait.

“Az összetevők ismerete és elemzése nagyon fontos dolog, valóban érdemes utánajárni mindennek, hiszen az adott divathóbortok miatt ellenségnek kikiáltott összetevők nem feltétlenül kerülendők, sőt, néhány esetben akár a hasznunkra is válhatnak."

Katy szerint nem feltétlenül jó az, ami natúrkozmetikum, és nem feltétlenül rossz valami csupán attól, hogy szilikont tartalmaz. A tudatosság terjesztése a fő célja, elmondása szerint mára már rengeteg remek forrás áll rendelkezésére ebben a témában.

Elsősorban a közösség a mozgatórugóm, valamint az, hogy az általam előállított tartalmak segítségére lehetnek másoknak. Ezáltal egy, a hétköznapjaimnak egyébként is részét képező tevékenység sokkal többé válhat.