Madeline Stuart

A több mint kétszázezer Instagram-követővel rendelkező lány mára a sokszínűség és az önelfogadás szimbóluma lett. A világ akkor figyelt fel rá, amikor leadott húsz kilót, csak hogy modell lehessen ( egy Down-szindrómás számára sokkal nagyobb küzdelem a fogyókúra). Madeline-nak mégis sikerült és azóta nem csak a legrangosabb divathetekre hívják meg, hanem motivációs előadásokat is tart, sőt, még a saját márkáját is piacra dobta.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Madeline Stuart (@madelinesmodelling_) által megosztott bejegyzés,

 Chelsea Werner

Kétéves koráig járni sem tudott, az orvosok azt jósolták, hogy mindig gondjai lesznek a mozgással, de felnőttkorára négyszeres speciális olimpiai bajnok lett gimnasztikában. Miután több mint tíz évig az élsport tette ki az életét, úgy döntött, ideje váltani és egy számára sokkal nehezebb terepen is bizonyítani: a modellvilágban. Azóta szerepelt a H&M egyik kampányában, sőt, még a Teen Vogue címlapjára is felkerült. Saját elmondása szerint a legnagyobb örömet az okozza neki, amikor átlagostól eltérő gyermekek szülei köszönik meg, hogy reményt ad nekik, hogy az ő gyermekeik is élhetnek teljes életet.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Chelsea Werner (@showtimewerner) által megosztott bejegyzés,

Kate Grant

Az ír születésű Kate már gyerekkorában tudta, hogy modell szeretne lenni. A  szakma akkor figyelt fel rá, mikor ő lett az első Down-szindrómás, aki megnyerte a Teen Beauty Of The World nemzetközi szépségversenyt. Azóta rengeteg felkérést kapott, többek között a Benefit kozmetikai cég egyik arca is ő lett.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kate Grant (@kategrantmodel) által megosztott bejegyzés,

Jack Brumpton

Jack volt az első férfi Down-szindrómás, aki nemzetközi szinten is elismert modell lett. Dolgozott már a Kenzonak, a Diornak, a Fendinek és a Moschinonak is. Hivatalosan is Anglia egyik első számú topmodelljeként tartják számon, akit ma már a Zebedee Management modellügynökség foglalkoztat.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jack Brumpton Zebedee Model (@jack.brumpton) által megosztott bejegyzés,

Marian Avila

A spanyol származású Marian a világ leghíresebb modelljeivel együtt vonulhatott fel a New York-i divathéten, és ezzel - saját bevallása szerint - az egyik legnagyobb álma vált valóra. Egy ügynökség véletlenül bukkant rá az egyik közösségi oldalon, és miután felkeresték, a lány boldogan mondott igent a közös munkára. Szerinte a modellkedés nemcsak egy szakma, hanem lehetőség is arra, hogy megmutassa a világnak: nincsenek előttünk akadályok, és hogy nemcsak egyféle szépség létezik a világon.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Marian Avila (@marianavilamodel) által megosztott bejegyzés,

 

Nyitókép forrása: Madeline Stuart Instagram oldala