Vannak frizurák, sminkek meg körmök, amiket nyilván nem mindennapi használatra és az utcára terveznek, hanem csak úgy l'art pour l'art. Ezek között van, ami tök jó, meg van, ami nem. Most az utóbbiakról lesz szó, és lehet, hogy én vagyok az, aki még nem érett meg ezeknek az alkotóknak a vízióira és nem hallja 2018 hívó szavát, de akkor is kimondom: szerintem ezeknek a szépségtrendeknek semmiféle értelme sincs, és nem csinálnak mást, mint hogy digitális tárhelyet foglalnak ott, ahol lehetnének akár macskás képek is az interneten.

Kezdjük például rögtön a madárkakis arcmaszkkal. Igen, ez pontosan az, aminek hangzik: egy arcpakolás, amibe madárkakit kevernek, és nekem jöhetnek azzal, hogy „ó, de hiszen ez egy 400 éves, ősi eljárás", meg hogy „rengeteg sztár is használja", mert erre csak azt tudom mondani, hogy a kerékbetörés is régi buli, mégsem szeretném kipróbálni, meg hogy sosem volt a 80 fölötti IQ feltétel ahhoz, hogy valaki sztár legyen.

Mégis itt tartunk, a #birdpoopfacial egy létező hashtag, és emberek örömködnek, hogy milyen bársonyos lesz a bőrük a kezeléstől. Mondjuk szerintem egy sima arcpakolástól is gyönyörűen bársonyos lett volna a bőrük, a Kálvin tér padjairól összegyűjtött galambtrágya meg önmagában senkivel nem tenne csodát, szóval én nem vagyok meggyőzve arról, hogy nem csak egy adag szart adnak el embereknek jó sok pénzért, és szó szerint.

De lépjünk is tovább, mert annyi minden van még, amin fel tudom húzni magam. Például az orrszőr-trend, és most nem arra gondolok, hogy a nagypapádnak is van, és mégis ultra menő arc, mert abszolút el tudom képzelni, hogy ez igaz. Hanem azokra a fiatal lányokra, akik műszempillát ragasztanak az orrukba, hogy úgy nézzen ki, mintha orrszőrük lenne. Ismétlem: műszempillát. Ragasztanak. Az orrukba.

Persze állítólag ez inkább csak egy vicc, és ők sem gondolják komolyan és haha, de akkor magyarázza meg nekem valaki, hogy miért van vele tele az Instagram? Miért?

Valószínűleg azért, amiért a hullámos szemöldökökkel is, amikről el sem tudom képzelni, hogy vajon hogy lehet ismét emberi formára rendezni őket. Mert azt, hogy valaki tényleg így is akarja hagyni, és nem csak egy kattintásvadász kép erejéig fésüli ilyenre a szemöldökét, azt mind gondolatot egyszerűen nem tudom befogadni.

Persze nem tudom, min csodálkozom, mikor van, aki egészen a homlokán is körbefuttatja a szemöldökét, akár egy indát, és biztosan itt is valami nagyon eredeti meg nagyon vicces dolog történik, amit én nem értek, de az is lehet, hogy valakinek már megint csak túl sok szabadideje volt. Több millió illegális szemétlerakóhely működik a világban, amiket fel kellene takarítani, és akkor valaki inkább egy ilyet csinál. Komolyan. Nem érünk rá erre, emberek!

Úgy látom, olyanok is vannak, akik nem csak ráérnek, a jövőben sem szeretnének semmit csinálni, mert a „dugóhúzó körmökkel" garantálom, hogy nem lehet valójában dugót húzni, de körülbelül semmi mást csinálni sem. Lehet, hogy a tampont mondjuk egyszerűbb a megfelelő helyre juttatni, de azért nagy összegben erre sem fogadnék. 

Ennek a lánynak meg gyönyörű a sminkje és marha jó zene megy a videója alatt, de akkor sem történik más, mint hogy nagyon sok idő alatt áthúz egy damilt a hajfonatában, ami szerintem se nem érdekes, se nem izgalmas, de legalább úgy néz ki tőle, mint egy velociraptor.

Nem tudom, mit mondhatnék még. Bárcsak ezeknek az embereknek is lenne egy olyan barátjuk, aki szól, mielőtt a megosztás gombra nyomnának, hogy „Haver. Ne!"

cicas.gif