Kagylós láncokat és karkötőket tényleg elég sok fast fashion bolt kínálatában lehetett látni a tavalyi évben,  de a stílusszakértők szerint most szomorkodhat, aki betankolt belőlük, mert idén a helyüket átveszik a fehér, csillogó gyöngyök. De semmi baj, az idei horvátországi nyaraláson bátran parádézhatsz bennük, sőt, a jövő évin is.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

J E N N Y L O P E Z (@lopezjennylopez) által megosztott bejegyzés,

És ha már nyaralás: idén állítólag a nyári szettek egyik kedvenc kiegészítőjét, a szalmakalapot felváltja a baseballsapka – mármint azoknál, akiket ez érdekel.  A többiek hordják csak nyugodtan a szalmakalapot, vagy – horribile dictu – csinálják úgy, ahogy például én is, és hordják mindkettőt (csak ne egyszerre).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

CHICKS WITH CAPS (@chickswithcaps) által megosztott bejegyzés,

Cipőfronton úgy tűnik, hogy kifutóban van a slingback fazon (vagyis az, aminek a hátulját mindösszesen egy pánt alkotja), a helyére pedig csendben befurakszanak a szögletes orrú nyitott szandálok, amik emlékezetem szerint valamikor a 90-es években egyszer már elég nagyot mentek. (Referenciaként érdemes megnézni a Szex és New York azon epizódját, amiben Charlotte-ot egy lábfetisiszta cipőboltossal hozta össze az élet és a forgatókönyvírók.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

One Accord Marketplace (@oneaccordmarket) által megosztott bejegyzés,

Ha mintákról van szó, akkor a tavaly elviekben trendinek számító színes csíkos anyagoktól idén búcsút kell vennie a megszállott divatmániásoknak (a többiek szerintem hordják őket nyugodtan) – mégpedig azért, mert a batikolt hatású cuccok lesznek igazán menők. Amik szerintem például csúnyák, úgyhogy személy szerint maradok a csíkoknál, és reménykedem, hogy nem visz el a divatrendőrség.

Az Instagram tavaly tényleg tele volt pasztell árnyalatú ruhákkal, szettekkel, főleg a tavaszi-nyári időszakban, de 2020-ban állítólag vége a visszafogottságnak. A 90-es évek beültek az időgépbe, és szépen visszahozták magukkal a neonszíneket, szóval jöhet minden, ami élénk és feltűnő. Ez mondjuk nekem is bejön, a bézsről úgyis mindig az eltartott kisujjal teázás jut eszembe.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Giovanna Ewbank (@gio_ewbank) által megosztott bejegyzés,

A capri fazonú, azaz háromnegyedes nadrág idén is divatos lesz, ha az internetnek hinni lehet, de – és remélem, hogy ez nem igaz – farmerból, trapéz szárral. Hirtelen most nem tudok olyan ruhadarabot elképzelni, ami egyszerre lenne ennyire csúnya, és minden testalkatra előnytelen, de ha valakinek van ötlete, szóljon!

Az állatminták rajongóinak nem kell aggódnia, hiszen idén is lehetnek menők. Csupán annyit kell tenniük, hogy a Havanna-lakótelepi szolipénztárosok kedvencét, a párducmintát szépen lecserélik arra, amiről már örökre minden honfitársunknak Győzike fog eszébe jutni: igen, a zebramintára.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nicole "Nic" (@yourstylesbynic) által megosztott bejegyzés,

A 2019-ben karrierje csúcsára érő mom jeans-t, azaz anyukanadrágot felváltja valami még nagyobb, még bővebb, és még kevésbé előnyös fazon, amit már nagymamanadrágnak is nevezhetünk. Ez hosszabb és bővebb szárú és kicsit még magasabb derekú. (Gondolom a dédmamanadrág már valójában egy hosszú, bő szoknya lesz, fűzővel.)

És még egy furcsaság a végére: a trendinek számító természetes anyagokat, mint a pamut és a vászon, idén állítólag letaszítja a menőségi listáról az organza. Szerintem ez hülyeség, mert az organza műszálas, ami rohadtul nem környezetbarát, ráadásul átlátszó, és inkább függönyt érdemes belőle varrni, mint ruhát, de a divat az divat.