Snooki és a macskaalom

A mondat, amit sosem gondoltam volna, hogy egyszer le fogok írni: Snooki, a népszerű Jersey Shore sorozat egyik szereplője szerint jót tesz a bőrnek, ha macskaalommal dörzsölik. Szerinte ugyanis a kis kavicsok szuperül hámlasztanak, ezért az alom kihagyhatatlan részévé vált a szépségápolási rutinjának. Persze, mint sok követővel rendelkező, tudatos véleményvezér hozzátette, hogy csak tiszta almot szabad használni. #anyámborogass.

Gwyneth Paltrow és a jade tojás

Bár a szőke színésznő egyre ritkábban látható a képernyőn, azért gondoskodik róla, hogy a neve nehogy feledésbe merüljön. Mióta elindította életmód tanácsadási weboldalát, a GOOP-ot, többször is előfordult, hogy az „okos” ötleteire reagálva nőgyógyászok szólaltak fel és kérték az olvasóit és rajongóit, hogy felejtsék el a tanácsait. Például amikor azt javasolta a nőknek, hogy az oldalán kapható 66 dolláros jade tojást éjjelre tegyék fel a hüvelyükbe, cserébe jobb lesz a szexuális életük és könnyebben érnek el orgazmust. Ezzel szemben az igazság az, hogy ettől inkább csak nagyon súlyos fertőzést lehet kapni.

jadetojasm.jpg

Miranda Kerr és a piócák

Sajnos az a helyzet, hogy ha egy Victoria’s Secret modell kijelenti, hogy a ragyogó arcát annak köszönheti, hogy borzürülékben hempereg, akkor tuti, napokon belül eltökélt fiatal csajok fogják borznyomok után kutatva járni a környező erdőket. Bár nem pont ez történt ebben az esetben, nem teljesen elképzelhetetlen az ilyesmi. Pláne azok után, hogy Miranda egy interjúban elmesélte, hogy követve a már ókorban használt praktikát, piócákat tesz az arcára, amik proteinben és kollagénben gazdag szérumot juttatnak a szervezetbe. Ezzel pedig ösztökélte a rajongóit arra, hogy csinálják utána.

Tom Brady és a víz

Mi sülhetne el rosszul abban, ha egy világhírű élsportoló azt javasolja, hogy igyál sok vizet? Semmi, ugye? Kivéve talán akkor, mikor a jó tanács úgy szól, hogy fényvédő HELYETT idd a vizet. Amerika egyik leghíresebb futballistája (és Giselle Bündchen férje) állítja, hogy bár gyerekkorában sokszor égett le a napon, a folyadékpótlás mindig segített neki ilyen helyzetekben, és a mai napig, ha több időt tölt friss levegőn, akkor a naptejek helyett elég a vizes palackért nyúlnia. Mondanom sem kell, a bőrgyógyászok eléggé más véleményen vannak.

Shailene Woodley és a vaginabarnítás

A Csillagainkban a hiba című filmből ismert színésznő egy interjú során elárulta: nagyon fontosnak tartja, hogy a szervezete elegendő D-vitaminhoz jusson. Shailene szerint ugyanis kevés olyan jó gyógymód van a kimerültség ellen, mint a friss levegőn egy kis D-vitamint magadba szívni. Sőt, ha olyan helyen laksz, ahol hosszúak a telek, akkor amint napsütést látsz, szaladj ki a friss levegőre, tárd szét a lábaidat és hagyd, hogy mindenhova bejussanak a fénysugarak. És, bár valószínűleg nem sok nő fogja egy naposabb decemberi napon a parkban terpeszbe vágni magát, azért jó tudni: a nőgyógyászok, tartva a fertőzésektől és a melanóma rizikójától, nem támogatták a nagy ötletet. 

Nyitókép forrása: ITT és ITT