1. Nem látszik túl sok a mellemből?

Hát miféle kérdés ez, elvégre a strandon vagy, könyörgöm! Ha valahol helye van annak, hogy minél kevesebbet takarj az ikrekből, akkor az pontosan ez. Különben is, hallottál már valaha bárkit reklamálni?

2. Nem hurkás a hasam, amikor leülök?

De, a legnagyobb valószínűség szerint igen. És képzeld, rajtad kívül a strandolók 95 százaléka pontosan ugyanígy van vele, kortól és nemtől függetlenül. Az 5 százalék vasalódeszka-hasút pedig ne irigyeld, hidd el, a legtöbbjüknek ugyanúgy van egy olyan testrésze, amit pont annyira nem csíp, mint te a hurkáidat. És ne felejtsd el, ha egy kis pocak számítana abban, hogy ki mennyire vonzó, már rég kihalt volna az emberiség.

3. Kihagytam egy részt a lábamon borotválás közben.

Megnyugtatlak, ezt rajtad kívül a kutya nem veszi észre. A strandon az emberek azzal vannak elfoglalva, hogy pancsoljanak, napozzanak, labdázzanak, és lángosért meg kukoricáért álljanak sorba, és nem a többiek lábszárát nézegetik nagyítóval. Vagy te igen?

4. Látszanak a pattanások a hátamon?

Valószínűleg igen, csak éppen senki sem ezt figyeli...Persze takargathatod magad, és ülhetsz pólóban az egész nyaralás alatt, de ez nem annyira jó ötlet. Már csak azért sem, mert egy kis napfény (pláne sós tengervízzel kombinálva) még segít is abban, hogy a fránya pattik eltűnjenek.

5. Jól látom, hogy én vagyok a legfehérebb az egész strandon?

Először is, valószínűleg nem jól látod. Ha pedig mégis, akkor mi van?? Többek között pont azért jöttél ki, hogy ezen változtass. Hidd el, nincs azzal semmi gond, ha valaki nem bronzbarna, sőt: ha rendesen véded magad a káros sugaraktól, lehet hogy nem leszel csoki, viszont valószínűleg később fogsz ráncosodni, mint azok, akik pecsenyére süttették magukat, és bőrrákod is sokkal kisebb eséllyel lesz.

6. Nincs elég jó alakom ahhoz, hogy fürdőruhában mutogassam magam.

Végül is, tulajdonképpen otthon is aszalódhatnál a negyven fokban, nyakig felöltözve – akkor biztos jobban éreznéd magad. Ja, nem. Egyrészt fürdőruhát húzni nem magamutogatás, másrészt semmiféle nemzetközi kvótarendszer nem létezik arra, hogy milyennek kellene lennie a testednek ahhoz, hogy bikinit vehess fel - úgyhogy itt az ideje bevenni a leszarom-tablettát. Ha bármikor az alakod miatt feszengsz a strandon, gondolj arra, hogy te sem mások vizslatásával és méregetésével töltöd az időd a vízparton. Egyszerűen csak fürdesz, napozol, és örülsz, hogy nem a munkahelyeden, vagy a suliban kell főnöd a  negyven fokban. Ha pedig ahhoz a kis számú kivételhez tartozol, akik állandóan csak mások meózásával vannak elfoglalva ahelyett, hogy jól éreznék magukat, akkor sajnállak, és szerintem segítségre lenne szükséged.

7. Nem töltöm ki a bikinfelsőm, mert túl kicsi a cicim.

Ha nagyobb, mint a szomszéd kisfiúnak, akkor biztos, hogy nem túl kicsi. Különben is, láttál már valahol mellmérő skálát, amin fel van tüntetve, hogy mi a túl kicsi, az épp megfelelő, vagy a túl nagy? Nem láttál, mert nem létezik. És hidd el, sok nagy mellű csaj boldogan fogadná a te kevésbé méretes kebleidet, amikkel nem kényelmetlen hason fekve napozni, amikkel bátran lehet ugrálva strandröpizni, és amikre minden üzletben lehet bikinfelsőt kapni.

8. Nem tökéletes a pedikűröm/manikűröm.

Találd ki, hány ember veszi ezt észre/foglalkozik ezzel rajtad kívül a strandon. A helyes megfejtés: nulla!

Ha pedig bármit kihagytam volna a listáról, nyugodtan megírhatod kommentben – hidd el, létezik rá megnyugtató reakció. Ha strandolásról van szó, szerintem legfeljebb három dolog miatt van értelme aggódni: hogy ne égj le, hogy ne fulladj vízbe, és hogy ne eredjen el az eső.