Kezdhetnénk ezt az írást a legendás hüvelygombás reklám első másodperceivel, hogy „psszt, most hogy elmentek végre a pasik, beszélhetünk végre…”. Nos, igen most is kicsit olyan dologról lesz szó, amit ritkán szoktunk nyilvánosan kimondani, maximum csak a barátnőinkkel röhögünk rajta titokban, pedig sokkal többen csinálják (mindenki csinálja!), mint azt csuklóból gondolnánk. Ez pedig az, hogy milyen szépségápolási rutinokat szkippelünk télen.

Borotválkozás

Ez talán a legalapabb. Most őszintén, ismersz olyan lányt, aki télen is olyan rendszerességgel és alapossággal borotválkozik, mint nyáron? Ja, maximum az, aki évszakok nélkül helyen él, ahol mindig alap a fürdőruha, ujjatlan póló és a rövidnadrág.

A tél egyik legfelszabadítóbb csalása, hogy az ember borzasztó könnyű szívvel engedi el néha teljesen a borotválkozás gyeplőjét, és kevés olyan édes titkos gyönyör van, mikor a borotválkozás ideje helyett inkább meleg pizsamában és pokrócban falod a csipszet a Netfilx előtt.

Hajmosás

Bár hajat mosni nem akkora kín, mint borotválkozni, mégis annyira jó néha felmenteni magunkat a vizezés-samponozás-öblítés-kondicionálás-öblítés-törlés-szárítás rutin alól és nemes egyszerűséggel csak nem mosni hajat. Sokkal megengedőbb ilyenkor az ember a szárazsamponokkal (amiket azért nem szabad túlzásba vinni), de azzal is, hogy simán csak nem mossa meg a haját. Szerencsére ez az év azon szaka, mikor minden nap lehet újra 2000-es évek eleje és nem feltétlenül számít furcsának, ha egész nap viseled a sapkadat.

Lábkörömfestés

Köszi tél, hogy mivel hónapokig csak harisnyában, vastag zokniban és csizmában lehet létezni, így igazán nincs szükség a lábkrömfestésre,

ami bár mindig az egyik legjobb nyári szezonnyitó tevékenység, augusztus végére az ember rendesen belefárad abba, hogy a tökéletes lábkörmökre is figyeljen.

Szükség van a szabadságra ez alól az elfoglaltság alól, hogy aztán május magasságában teljes lelkesedéssel vessük bele magunkat újra.

Dezodorozás

Bár talán ez az, ami a legkisebb energiabefektetést igényli és a legkevesebben szokták elmismásolni, tagadhatatlan előnye a télnek, hogy ilyenkor nem olyan nagy dráma, ha véletlenül elfelejtesz reggel dezodorozni. Persze embere és szituációja válogatja, hogy mennyire komfortos eltölteni egy napot deo nélkül, de az biztos, hogy télen simán komfortosabb lehet, mint nyáron.

És te be mered vallani, milyen szépségrutint szoktál ellustulni télen?