A meghallgatás

„A meghallgatáson, miután minden jelentkezőt sorba állítanak, kiválasztják azokat ,akik első körben maradhatnak" - idézi az egyik ex-hercegnőt a Business Insider. „Ezt követően olyan rövid feladatokat kapunk, mint például: csinálj úgy, mintha kutyát fürdetnél, vagy: játszd el, hogy egy óriási szendvicset készítesz. Ezek után elküldenek kozmetikushoz, fodrászhoz és sminkeshez, majd egy rövid képzést kapsz arról, hogy karakterednek miként kell viselkednie és beszélnie." A volt alkalmazott azt is elárulta, hogy akár a magasságodon is múlhat, megkapod-e a munkát. Általában 162 és 167 centi között kell lennie egy jelentkezőnek, bár Csingilignek és Alice-nak nem szabad magasabban lennie 155 centinél. A legtöbb jelentkező 18 és 23 év közötti, 27 év felett pedig nem nagyon „létezik” hercegnő. 

A képzés

„Kezdőként senki sem lehet arckarakter, vagyis olyan, aki az arcát takaró jelmez nélkül  kommunikál a látogatókkal. Az elején lehetsz például Mickey vagy Minnie egér. Ha ezen a lépésen is átestél, akkor kezdhetsz élesben gyakorolni a szerepedre, vagyis meg kell nézned a rád szabott karaktered meséjét, begyakorolni a mozdulatait és a szövegeit."

Találkozás a látogatókkal

Legyen szó bármelyik Disneylandről, évre-évre rengeteget család látogat el a vidámparkokba a világ minden tájáról. A vendégek pedig természetesen ragaszkodnak a kedvenceikkel készült közös fotókhoz. „Az elvárás az óránkénti 172 köszöntés, vagyis óránként ennyi alkalommal kell a legnagyobb mosollyal köszönteni a kis rajongókat. Mindezt úgy, hogy közben szigorúan felügyelik, hogy minden kisgyerek pont ugyanannyi időt tölthet csak el a kedvenc mesehősével.  Ráadásul, mivel a parkok egész évben nyitva vannak, a lányoknak még az időjáráváltozásokkal is meg kell küzdeniük."

Ha Hamupipőke vagy, akkor mázlid van, mert a legtöbbször benn vagy a kastélyban, de a hidegben szívás Pocahontasnak vagy Jázminnak lenni, ugyanis rajtuk van a legkevesebb ruha.

Ám a legnagyobb problémát nem a hőfokok ingadozása okozza, hanem a túlfűtött férfi rokonok. A egyik hercegnő elmondása szerint mindig akad egy apuka vagy egy nagypapa, aki a közös fotónál odasúgja a lány fülébe, hogy milyen szép, vagy megkérdezi, hogy meddig tart a műszak.

A rosszhírű hercegnők

A legtöbb vidámparki dolgozó szemében a Disney-hercegnők undokok, ami értelemszerűen nagyon rosszul esik a lányoknak, és nem is tartják jogosnak ezt a megbélyegzést. „Gondolj bele, egész nap úgy kell mosolyognod, hogy még az arcizmaid is belefájdulnak, hiszen szabály, hogy nem készülhet rólad olyan fotó, amin nem mosolyogsz. Persze, hogy az ebédszünetben jólesik elvonulni és senkihez sem szólni!” A csajok egyébként a hófehéren ragyogó fogaik érdekében még kávét sem ihatnak. Gondolj csak bele: óránként közel 200 gyerek kávé nélkül?! Én sem lennék túl barátkozós hangulatban.

Nyitókép forrása: ITT