Kezdjük a legbizarrabbal!

Abban pillanatban, hogy az ember lánya nekilát egzotikus szépségpraktikákat keresni azonnal elárasztják a bizarr és gusztustalannak tűnő találatok. Ebből most csak egyről teszünk említést (olyan sok ilyesmi van ugyanis, hogy az akár egy másik egész cikket is megérne). Nos, mostanra már talán sejted, hogy a bőr széklettel való ápolásáról lesz szó.

Igen, Japánban jól ismert dolog a csalogányok által elhullajtott bogyókból készíteni pakolást az arcra, amit azonban szerencsére nem egy az egyben kell felkenni a fiatalos és üde megjelenésért!

A székletet először kiszárítják majd porítják és így keverik hozzá az arcmosó vízhez vagy egyéb krémekhez. Természetesen a csalogánykaki használata inkább az ősi időkben volt népszerű, ám a mai napig létezik olyan bolt Tokióban ahol kapható a porított széklet. Sőt, 2008-ban még volt egy kisebb felfutása Nyugaton is, mikor kiderült hogy Victoria és David Beckham is kipróbálták már az arcpakolást.

Rozmaringgal a szép hajért

Most, hogy túl vagyunk az egyik legfurcsább szépségápolási szokáson térjünk át azokra a praktikákra, amiknek talán nagyobb hasznát veszed, hiszen bátrabban kipróbálhatod őket! Ilyen például a görög nők rozmaringvizes titka.  A Görögországban nevelkedett, de ma már Amerikában élő Yiotis Panayiotou stylist gyerekkorában tanulta meg, hogy az igazán gyönyörű sörényért rozmaringos vízzel kell átmosni a hajat. Elmondása szerint a rozmaringnak nemcsak mélytisztító hatása van, hanem késlelteti az őszülést, jó a korpásodás ellen és elősegíti a haj növekedését. Mindezért pedig annyit kell csak tenned hogy friss rozmaringot forralsz fel vízben, majd hagyod kihűlni és ezt a főzetet a hajadra öntöd.

A ráncok ellensége a rizs

Ismét a Távol-Keletre tévedtünk, ez alkalommal Kínába, ahol sok nő abban hisz, hogy a csilivili bolti ránctalanító krémeknél sokkal hatékonyabb, ha rizzsel veszik fel a harcot az öregedés ellen. Ennek érdekében pedig egyfelől mint ételt eszik, másfelől pedig rizzsel mossák az arcukat. Ez úgy csinálják, hogy egy palacknyi vízbe rizst áztatnak nagyjából húsz percig, majd leöntik a vizet a megduzzadt és némileg megpuhult rizsszemekről, amikkel aztán alaposan átdörzsölik az arcukat.

rizs.jpg

Legyen a hajad százszorszép szőke!

A sokszor sötét hajú török nők jöttek rá, hogy ha világosítani szeretnék a tincseik színét, akkor érdemes felkeresniük egy mezőt, vagy legalábbis egy virágkötőt. Megfigyelésük szerint ugyanis a százszorszépből készült főzet (ugyanúgy kell csinálni mint a rozmaringosat) hatalmas boostot ad a már meglévő szőkített tincseknek és a  barna hajat is világosítja. Ami azonban fontos, hogy miután belötybölted a hajad a százszorszéppel feltunningolt vízzel, ne nyúlj a hajszárító után, hanem hagyd hogy magától (nyári időben akár a napon) száradjon meg a sörényed, miközben a virág kifejti a hatását.

Leégtél? Vegyél egy zacskó zabpelyhet!

A brazil nők arra esküsznek, hogy egy kellemes zabpelyhes fürdő csodákat művel a napégéssel. Ezt sem túl bonyolult elkészíteni: vegyél egy nagyobb gézdarabot vagy több kisebbet, töltsd meg zabpehellyel, kösd össze és az így készült batyut dobd be a fürdővízbe. Hagyd egy pár percet ázni, majd csobbanj be mellé és lebegjetek együtt a vízben nagyjából húsz percet. A brazil szépségszakértők szerint érdemes nem túl forró vízben csinálod ezt az egészet (ami logikus is, hiszen vélhetően eléggé fáj a leégés), valamint azt mondják azért működik szuperül a dolog, mert a zabnak gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító hatása van.

zsab.jpg

Ha pedig már leégtél…

akkor gondolni kell a hámlásra is! Szerencsére erre is van egy tipp a nagyvilágból, egyenesen Oroszországból. Ám ez hasonlóan az első pontba említett madárkakis arcpakoláshoz, elég bizarrul hangzik. Az orosz lányok-asszonyok ugyanis arra esküsznek, hogy rendszeresen el kell menni tölgyfalevél-kezelésre, ami bár elsőre jól hangzik, valójában azt jelenti, hogy az embert egy gőzzel teli szobában alaposan megcsapkodják a levelekkel. Akik élnek ezzel a kezeléssel azt mondják, a tölgyfalelvél remekül kinyitja a pórusokat, méregtelenít és hámlaszt is.

Hmmm, te ettől kedvet kaptál hozzá?