Azért is tölt el ekkora örömmel ez az egész, mert hát sokszor én sem vagyok úrinő. Haha. Mit sokszor, rengetegszer. Ismerjük el, hogy egy hosszú, sminkben és hasleszorítós harisnyában töltött nap után nincs jobb érzés, mint hazaérni, egy mozdulattal ledobni a kényelmetlen melltartót, és ledögleni a kanapéra valami isteni kaja társaságában.

Pont ezt tette Fatimah is, az a londoni csaj, aki január 19-én indította el a Twitter-őrületet egy egészen egyszerű, hétköznapi cselekedettel. Teleette magát, aztán csinált magáról egy képet, és megosztotta a következő leírással: 

Nem lehetek én az egyetlen, aki ennyire felpuffad, és kezdi azt képzelni, hogy terhes, ugye? 

Nem ő az egyetlen, ezt mind tudjuk.  

Az említett poszt óta csajok százai kezdték el megosztogatni a saját kis “kajagyermeküket”. Sőt, még pasik is csatlakoztak.

Úgy tűnik, ez egy olyan jelenség, amiről - eddig - nem beszéltünk eleget. Persze baráti körömben röhögünk rajta (egyszer szilveszterkor annyi lencsét ettem, hogy az este 8-as lapos hasamból hajnali 1-es gyermekvárás lett, nagyon sokat nevettünk ezen), de az az igazság, hogy sokszor szorongunk is miatta. Nekem például a menstruációm előtt is képes annyira felpuffadni a hasam, hogy úgy nézek ki, mintha a negyedik hónapban lennék - ilyenkor alig tudom kitalálni, mint vegyek fel... És ezzel biztosan nem vagyok egyedül.

Az ominózus poszt után pár nap múlva Fatimah újabb képet dobott ki: készített egy "kajaterhesség" előtti fotót, hogy még nagyobb legyen a kontraszt. 

A nép pedig imádja ezt a lányt, nem véletlenül. Én is imádom. Pont olyan volt olvasni a tweetjeit, mintha a legjobb barátnőmmel röhögnénk egymás ténylegesen terheshasra hasonlító puffadásán egy vígjáték, két pizza és néhány szelet süti után. Azt hiszem, ez sokkal örömtelibb, mint csinálni magunkról egy jól sikerült szelfit.  

És ezzel Fatimah is így van: 

2019 van. Úgy érzem, a nők egyre jobban kezdik elfogadni magukat, de amit a legjobban szeretek az egészben, az az, hogy tudunk magunkon nevetni.

Szóval, ha legközelebb menstruálsz, teleetted magad, vagy a PMS kiborító, várandósságra hajazó tüneti szakaszában vagy, vesd be Fatimah trükkjét: csinálj magadról egy képet, küldd el a barátaidnak, és nevessetek! Vagy ijeszd meg a pasidat vele – a lényeg, hogy tudj röhögni ezen, mert ha valamit, akkor a puffadás miatti szorongást véglegesen ki kell iktatnunk az életünkből. Köszi, Fatimah!