Habár az én életem nem fordult fel teljesen a koronavírus miatt (és milyen szerencsés vagyok, hogy ezt mondhatom magamról), hiszen eddig is itthonról dolgoztam és most is home office-ban vagyok, azért jó pár dolog nálam is máshogy van mostanában. Érzem a bezártság szorongató hatásait, szaladnak a napok, rossz, hogy korlátozva vagyok, és csak online láthatom a barátaimat, ráadásul egy csomó kedvenc és kikapcsoló tevékenységemnek - mint például a turizásnak - most nem tudok hódolni. 

De ez az új életvitel nemcsak rossz dolgokat hozott. 

Kifejezetten sok olyan aprócska felismerésben volt részem, ami karantén nélkül szerintem nem történt volna meg. Ilyen például az, hogy a home office igenis kőkemény, előre megtervezett, de nem túl szigorú napirendet igényel, és csak akkor leszek hatékony, ha ehhez próbálom tartani magam. Meg az is ide tartozik, hogy a főzés milyen nagyon-nagyon király elfoglaltság. De a szépségápolásommal, a külsőmmel kapcsolatban is eszembe jutott pár dolog... 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

LILULAND (@liluland_hu) által megosztott bejegyzés,

1. Tényleg lehet fogyni és izmosodni nulla forintból 

Nagy vissza-visszatérő vagyok, ha sportról és alakformálásról van szó: olykor a futásba vagyok szerelmes, aztán megunom és nyomom a konditermet, de olyan időszakom is volt már, hogy két hónapig alig mozdultam meg. Sokszor ezt arra fogom, hogy milyen drága dolog bérletet és fehérjeport venni, egészen a karanténig pedig el is hittem magamnak, hogy a kockahas pénz kérdése. 

Aztán előszedtem az egyik fiókom mélyéről egy régi ugrálókötelet, és esküszöm, minden megváltozott. 

Kimentem a szabadba ugrálni vele egy kicsit, gondoltam, legalább addig se kell futni. Ez két és fél hete volt, és azóta majdnem minden nap megismételtem, mert elkezdtem nagyon élvezni. A kondim már ennyi idő alatt egy csomót javult, a hasamról lement egy kis karanténháj, és motivált vagyok, mert élvezem az ugrálást. Néha, mikor nagyon érzem az energiát, még saját testsúlyos gyakorlatokat is beiktatok, hogy formálódjak. Mindez pedig összesen nulla forintomba került. 

Ha van egy köteled elfekvőben valahol, vagy régóta érdekel egy sportág (például a jóga, vagy a tánc), állj neki Youtube videókkal az otthoni gyakorlásnak. 20 perc is elég, nem kell szétsportolnod magad azonnal, és ne a kalóriákat figyeld, hanem azt, hogy élvezed-e. Ha valamit kínszenvedésnek élsz meg, hagyd abba, és próbálj ki inkább valami mást!  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

LILULAND (@liluland_hu) által megosztott bejegyzés,

2. A bőröd TÉNYLEG megmutatja, hogy vagy 

Mióta ennyit időt töltök itthon, alig sminkelek, maximum akkor kenek fel egy kis BB-krémet és szempillaspirált, amikor a boltba vagy a lovaimhoz megyek. Szóval nagyjából no makeupban, fényvédős hidratálóval az arcomon töltöm a napjaimat. Erről pedig az elején azt hittem, milyen szuper jó detox lesz a bőrömnek. 

Aztán rájöttem, hogy tök mindegy, mennyit sminkelek, a bőröm akkor lesz szép, ha én jól vagyok. 

Ennek ékes példája az, hogy egészen mostanáig szuper állapotban volt a bőröm, aztán jött a vizsgaidőszak, és letarolta már most az arcomat. Nagyon sokat stresszelek az online vizsgák, beadandók és prezentációk miatt, és amint éreztem az első gyomorgörcsöt, vele kézen fogva jött az első akné is. Szóval tanulság 1: igen, nagyon-nagyon sokat segít, ha megfelelően ápolod a bőröd, tanulság 2: minden tök felesleges, ha te magad nem vagy jól. Ennyi. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

LILULAND (@liluland_hu) által megosztott bejegyzés,

3. Van egy CSOMÓ ruhám! 

Ez volt a legörömtelibb felismerésem mind közül. Pár napja elmentünk boltba a barátommal (de nemcsak egy bármilyen útszéli vegyeskereskedésbe vitt el, hanem nagybevásárolni, kérem), és mivel annyira hiányzik már a kimozdulás, öt perc alatt úgy kirittyentettem magam, mintha legalább három kategóriára jelöltek volna az Oscaron. Smink, menő gatya, menő cipő, menő felső, fülbevaló, rúzs, szemhéjpúder. Magam sem értettem, mi történik, mert AZONNAL megtaláltam mindenből a legjobbat, és egy kompakt, tök szexi szettet raktam össze. 

Úgy tűnik, jobban megy a stylistkodás, ha egy hónapig csak pizsiből tudsz dolgozni. 

Szóval abbahagytam egy időre a rinyálást, és nem rendelek több ruhát. Legalább spórolok egy kicsit, mert igen: VAN ELÉG CUCCOM! 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

LILULAND (@liluland_hu) által megosztott bejegyzés,

4. Nagyjából mindent megcsinálhatsz magadon otthon 

Fodrász, körmös, személyi edző, kozmetikus, pedikűrös - ez mind lehetsz te magad, ha kellően elszánt vagy. Amint beütött a karantén, megijedtem, hogy majd visszaszokom a körömrágásra a manikűrösöm segítsége nélkül, úgyhogy berendeltem egy kezdőszettet és megcsináltam magamnak az első géllakkomat. Persze az eredmény nyilván NEM lett profi, hiszen ez egy szakma, de azóta egyre menőbb körmöket csinálok magamnak. 

A hajam lenőtt, ám amíg tetszik így is, addig nem is fogok vele semmit se csinálni. Viszont tudom, hogyha zavarna, azt is megoldottam volna valahogy.

Edzős videókat és tippeket nézegetek a neten, izgi zöldséges recepteket próbáltam ki (nem, nincs több időm, mint amúgy, csak valahogy a lehetőségek tárházát látom most nagyobbnak), és a bőrápolásomra is nagyon odafigyelek házi és bolti kencékkel, maszkokkal, olajokkal, szérumokkal. És így sokkal több pénz maradt a zsebemben, mintha kéthetente járnék körmöshöz, havonta kozmetikushoz, nyolchetente fodrászhoz, és még sorolhatnám. 

Azt nem mondom, hogy ezekről örökre lemondtam, de azért jó tudni, hogy ha akarom, meg tudom csinálni magamnak. Ez biztonságérzetet ad. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

LILULAND (@liluland_hu) által megosztott bejegyzés,

5. A pizsi is szexi 

Én leszek az utolsó nő a világon, aki azt mondja egyszer, hogy nem számít, mi van rajtad, és milyen karika lóg a füledből ahhoz, hogy jól érezd magad a bőrödben. Mert nekem igenis számít. De valahogy ennyi pizsizés után elkezdtem értékelni az otthoni szettek szexiségét is. 

Hajmosás, arcápolás, szemöldökszedés, arcmaszkolás után nincs jobb érzés, mint belebújni a frissen mosott, ropogós fehér pólódba, MELLTARTÓ NÉLKÜL. 

És ez szexi. Sokszor szexibb is, mint kiöltözni, nem?