Az online népharagnak két oka van: az egyik, hogy Kaylen Ward hivatalosan nem is tett közzé meztelen képet, így a lány és a rajongótábora nem érzi jogosnak a tiltást. Az influenszer csak posztolt egy olyan fotót, ami azt sugallja, hogy nincs rajta ruha, míg az intim területeket egy mosolygós emojival kitakarta. (Személyes tapasztalatom, hogy ennél a bizonyos fotónál olykor a kelleténél jóval többet mutató képeket lehetett látni egy-egy anyuka Instagram oldalán, amint közzé teszik a kádban vagy a strandon ücsörgő kislányaikat. Persze az Insta ezeket is szűri, de szerintem még nem elég szigorúan.)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kaylen (@nakedphilantropist_) által megosztott bejegyzés,

A felháborodás másik oka, amiért sokan igazságtalannak tartják a közösségi oldal húzását, a fotó alatti felhívás.

Az influenszer - aki eddig sem csinált titkot abból, hogy meztelen fotókat ad el magáról - most úgy döntött, hogy a huncut képekért befolyt összeget egy ausztrál erdőtüzek ellen harcoló szervezetnek szeretné felajánlani.

Ez a gyakorlatban úgy fest, hogy bárki, aki privát üzenetben számlával tudja igazolni, hogy legalább 10 dollárnyi összeget utalt valamelyik tűzvész ellen küzdő szervezetnek Ausztráliában, kap (privátban) egy fotót Kaylentől, amin már nincs ott a lényeget takaró emoji. (Fun fact: volt olyan adakozó kedvű úr, aki a 5000 dollárt, vagyis közel másfél millió forintot utalt, amiért cserébe 50 fotót kapott.)

Az, hogy jogos-e a tiltás számomra kérdőjeles.

Egyik oldalról értem, sőt támogatom, hogy cenzúrázzák, hogy milyen tartalmakat láthatnak a fiatalok. Másfelől viszont csak nem tudom kiverni a fejemből  az olyan fotókat, amin celebek jó pénzért reklámozhatják az egészségre káros hashajtókat, és szívecskékért cserébe fék nélkül posztolhatnak a gyerekeik életéről.

Kaylen azonban nem adta fel, a kezdeményezést és Naked Philantrophist néven a Twitteren folytatta, ami miatt a családja kitagadta és a pasija szakított vele. A lány válasza erre pedig nagyjából annyi volt, hogy „mindegy is, b@ssza meg, mentsük meg a koalákat!” És ezt annyira komolyan gondolta, hogy a legfrissebb bejegyzése szerint már közel 200 millió forintnyi összeget sikerült összegyűjtenie a cél érdekében.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kaylen (@nakedphilantropist_) által megosztott bejegyzés,

Az őt követők véleménye pedig megoszlik. Van, aki szerint semmi kivetnivaló nincs abban, ha valaki, rendelkezve a saját teste felett úgy dönt, hogy fotókat oszt meg magáról. Ha pedig mindezt nemes cél érdekében teszi, az még külön becsülendő is. Mások szerint viszont lényegtelen, hogy mi a fotók megosztásának oka, a közösségi oldalaknak igenis felelősséget kell vállalniuk és minden hasonló tartalmat törölni. 

Te mit gondolsz?