Ismét egy ékes példáját láthatjuk annak, hogy miért érdemes néha csak úgy csöndben maradnunk, és megtartani az előítéletes, és - valljuk be, ritkán jószándékú - véleményünket saját magunknak. Ha például Chadwick Boseman esetében sikerült volna, akkor a színész, akit korábban még a Fekete Párducban nyújtott alakításáért istenített a fél világ, egy reggel nem arra ébredt volna, hogy az új beceneve a „Crack Panther”. Érted a viccet ugye? Black Panther helyett Crack Panther, merthogy Chadwick látványos súlyvesztése mögött tuti, hogy a drogok álltak. Szakadok a röhögéstől, hisz’ kevés szellemesebb poén van, mint egy drogos lezüllése…Ja, nem.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

hilda expert traders. (@invest._with._hilda._btc) által megosztott bejegyzés,

A drogokkal kapcsolatos híreszteléseknek aztán nemrég hirtelen vége szakadt: Chadwick családja a színész Instagram oldalán bejelentette, hogy 4 év küzdelem után Boseman végleg elvesztette a csatát a vastagbélrákkal szemben.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Chadwick Boseman (@chadwickboseman) által megosztott bejegyzés,

Upsz. Ezt benéztük. Mármint azok, akik az interneten keringő fotóin viccelődtek és gyártották a „milyen sokat vedlik ez a Párduc” mémeket. (Nem, nem fogom a képeket csatolni.) Lehet mondani, hogy nem tudhattuk. Hogy mivel a színész titokban tartotta, így nekünk csak a találgatások maradtak. Mert ugye találgatni muszáj, nem lehet kibírni, hogy ha valaki látványosan fogy/hízik/hajat vágat, azt a köz ne akarja jól megvitatni. Mindegy, hogy közszereplőről vagy a Facebookon látott volt osztálytársról van -e szó.

Hogy ennek a történetnek mi a tanulsága? Az, hogy nem kell egyből a legrosszabbat feltételezni valakiről? Szerintem nem.

Inkább azt, hogy mások testének a változásaival kapcsolatban nekünk semmit sem kell feltételeznünk. Mindegy, hogy az illető drasztikusan sokat fogyott (beteg? szerelmi csalódás? rossz orvosi leletek? drogok?) vagy éppen hízott (ellustult? depressziós? elhagyták? hormonzavar?) nem a mi testünk, tehát nem a mi ügyünk. Ha pedig már itt tartunk: a fenti eset is jól mutatja, hogy magában a fogyás nem mindig jelent jót, így a sokat fogyott = végre egészséges gondolatmenetet sem állja meg mindig a helyét.

Ugyanis az van, hogy sosem tudhatod. Olvasd el újra ezt a mondatot, mert tényleg fontos. Sosem tudhatod.

És amennyiben nem hozzád fordul valaki segítségért vagy nem téged avat be valaki a testét érintő változási folyamatokba, sajnos ki kell, hogy ábrándítsalak: nem is a te ügyed. Helyette érdemes magadnak feltenni a kérdést: mit érek el vele, ha megjegyzést teszek valaki testére? Ha semmit, akkor szerintem érdemes inkább csendben maradni.