Nem mintha óriási tanulságokat tudnék levonni a lista alapján, de, miután végigolvastam, eléggé meglepődtem. Mivel a csapból is a tökéletesre faragott influenszerek és celebek folynak, akiknek szimultán tud egyre vékonyabb lenni a derekuk és egyre kerekebb a fenekük, így például egy kisebb tétet tettem volna rá, hogy a plasztika, különösen a fenékplasztika tuti benne lesz a listában. Ehhez képest az átlag kutakodónak kisebb baja (és pénztárcája) is nagyobb volt annál, mint, hogy ilyeneken rugózzon, ellenben annál többen vágytak óriási Bambi-szempillákra.

1. Hogyan kell feltenni a mágneses műszempillát?

Nem tudom, hogy hol éltem eddig, de mostanáig eszembe se jutott a mágneses műszempilla. Pedig szuperül hangzik, hogy nem kell sem a ragasztóval sem a csipesszel bíbelődni. Ha lesz pár szabad percem, utána is járok a dolognak. Természetesen a gugli segítségével.

2. Mi az a lash lift, vagyis szempillaemelés?

Ha  mégsem jönne be a mágneses megoldás, akkor íme még egy módja, hogy (állítólag) úgy tudd rebegtetni a pilláidat, mint Betty Boop. Az erre specializálódott szalonokban azt ígérik, hogy nem ártasz vele a pilláidnak, ellenben akár 8 hétig is szép dúsak lesznek - Kitti egyébként nemrég tesztelte is az eljárást.

3. Hogyan kell otthon leszedni a műszempillákat?

És akkor jöjjön még egy szempillás kérdés! Arról, hogy hogyan kell biztonságosan leszedni a műpillákat anélkül, hogy az igaziak is sérüljenek.

4. Melyik hajszín állna nekem a legjobban?

Örök klasszikus. Attól függően, hogy éppen mi a trendi, sok nő, köztük én is, szeret eljátszani a gondolattal, hogy mi lenne, ha szőkéből fekete vagy vörösből barna lenne. Emlékszem, mikor még egy appot is letöltöttem csak azért, hogy megnézzem, hogyan néznék ki, ha hosszú szőkéből rövid vörös lennék. Meglepő módon élőben ezerszer jobb lett az eredmény, mint a képen. 

5. Hogyan kell tökéletes cicaszemet festeni?

Ha már hiányoltad a szemfestéshez kapcsolód kérdéseket, itt van még egy. Hányszor próbáltam már tökéletes cicaszemet pingálni magamnak, aminek az lett a vége, hogy diszkréten a fülembe súgták: biztos vezetés közben sminkeltem és megcsúszott a szemceruzám, gyorsan töröljem le azt a fáradt csíkot a mosdóban.

6. Hogyan szedjem le a sminkem törlőkendő nélkül?

Miután bepötyögtem a keresőbe a kérdést, akkor esett le, hogy ezt miért is kérdezik: egyre több nő próbál környezettudatosabban sminkelni és szépülni. Mivel sem a halomnyi vattakorong, sem a törlőkendő nem a legkörnyezetbarátabb  megoldás, ezért sokan keresnek természetes olajokat és újra felhasználható kendőket az esti arctisztításhoz. És ez bizony nagyon jó hír.

7. Hogyan kell használni az aloe verát?

Mindegy, hogy arcra, pattanásra, hajra, vagy száraz bőrre akarták a kenni a kérdezők, rengetegen voltak rá kíváncsiak, hogy igazából mit is kell csinálni a zöld növény trutyijával. Köztük én is.

8. Hogyan tüntesd el sminkkel a szemöldöködet?

Nem nagyon tudom elképzelni, hogy milyen élethelyzethez kellett ennyi embernek az ideiglenesen eltüntetett szemöldök receptje, de hát ki vagyok én, hogy mások vágyain agyaljak? 

9. Hogyan simítsam el a túl vastagon és egyenetlenül megszáradt alapozót?

Tudom, hogy divat szidni a mindenkit beszippantó internetet, de azért igenis nagy királyság, hogy nem nagyon létezik olyan SOS sminkbaleset, amire ne kaphatnánk azonnal választ.

10.  Milyen korrektort használjak?

Ez a kérdés lefordítva annyit tesz, hogy „mi a francot kenjek a szemem alá, amitől nem látszik, hogy öregszem/nem aludtam/hetek óta nem érte napfény a fejemet.” Ha pedig erre keresed a választ, akkor érdemes olyanoktól tanácsot kérni, akik saját tapasztalat alapján tudnak neked tuti tippeket mondani.