1. Kleopátra csodafegyvere a ragyogó bőrért: a rózsavíz

Feljegyzések szerint a híresen szépségmániás egyiptomi uralkodónő gyakran vett rózsavizes fürdőt, hogy a bőre puha és hidratált maradjon. A rózsavíz sikere azóta is töretlen, különösen az arab nők körében, akik szintén nagy beauty-mániások hírében állnak. Egy szépségápolással foglalkozó svájci kutatás ki is mutatta, hogy az arab nőknek van a világon a legegészségesebb és legfiatalosabb bőrük, ami a genetikán kívül az olyan bőrápolási szokásaiknak is köszönhető, mint a rózsavizes arcmosás.

2. Marie Antoinette tippje az ápolt kezekért: hidratálás kesztyűben

Ha önmagában nem lenne elég garancia, hogy a híresen piperkőc Marie Antoinette is paraffinos kesztyűben aludt, akkor ezt kapd ki: a szépség mindentudói, vagyis a francia nők a mai napig előszeretettel kérik a paraffinos kézpakolást a szépségszalonokban. Ehhez hasonlót egyébként otthon is kipróbálhatsz: kend be vastagon a kezed hidratálókrémmel és utána húzz fel egy pár frottír kesztyűt. Ha ennél valami extrább élményre vágysz, akkor már kifejezetten kézre való maszkokat is kipróbálhatsz.

3. Van, aki forrón szereti. Például a finnek.

Amellett, hogy a szaunázás javítja a vérkeringést és segíti a méreganyagok kiürülését, még a bőrödet is szebbé varázsolja. Az olykor akár 100 fokos melegben a pórusok kitágulnak, így a szennyeződések és a felesleges faggyú könnyebben kilökődik.

4. A sárga fűszer, ami nemcsak az ebédet dobja fel: a kurkuma

Ennek a fűszernek a jótékony hatásairól mi is annyi jót hallottunk már, hogy muszáj volt kipróbálnunk és jelentjük: a kurkuma tényleg szuperül életre kelti a bőrt! A hindu nők gyakran szent porként emlegetik a sárga fűszert, amit az arcmosástól kezdve a pattanások eltüntetésére, sőt, még fogfehérítésre is használnak. Az élénk, sárga színe és bőrnyugtató hatása a benne található kurkuminnak köszönhető, ami bizonyítottan csökkenti a gyulladásokat és segít eltüntetni a pattanásokat.

5. Gyógymód a testnek és a léleknek is: az akupunktúra

Archeológusok szerint közel 4000 éve találhatták fel a kínaiak az akupunktúrát, ami mára sajnos felhígult "iparág" lett. Mostanában kis túlzással, de minden sarkon bele lehet futni olyan ajánlatokba, amik azt ígérik, hogy már öt kezelés után akár négy ruhaméretet is fogyhatsz. Ám ha sikerül megtalálnod a megbízható szakembert, akkor amellett, hogy az arcbőrödet ragyogóbbá varázsolhatja a kezelés, még az az aknékat és rosaceát is eltüntetheti.