Attól mert nem beszélünk valamiről, az nem szűnik meg létezni, sőt, nagyon is jelen van, és minél jobban igyekszünk eltitkolni a létezését, annál nagyobb károkat okozhatunk vele. Ez az élet minden területén igaz, most azonban az orrszőrrel kapcsolatban írunk róla.

Mert az még csak-csak beszédtéma, hogy a férfiaknak van, és egész népszerű karácsonyi ajándék az orrszőrvágó apának, nagybácsinak, vagy nagypapának, de szinte sehol nem hallani olyasmit, hogy ilyen eszközre akár csajoknak is szükségük lehet. 

Pedig, ahogy bizony a lányok is szoktak kakilni és pukizni (bármennyire is szeretne erről a társadalom még mindig nem tudomást venni), úgy nekik is van orrszőrük. Ez ugyanis szintén egy olyan totálisan természetes dolog, ami MINDENKIT érint, nemtől és kortól függetlenül, és nem véletlenül van. Az orrban található szőrszálak sem azért nőttek, hogy téged a halálba idegesítsenek, hanem a testünk védekező mechanizmusának a részei. Éppen ezért a legrosszabb, amit tehetsz ellenük, ha elkezded bármilyen formában kitépkedni őket.

Dr. Julie Russak, New York-i bőrgyógyász, a Women’s Health magazinnak magyarázta el, milyen nagy veszélybe sodorhatja magát az ember azzal, ha például csipesszel megy rá az őt zavaró szőrszálakra. A szakember először arról beszélt, hogy fontos tudni, hogy az orrszőr az első olyan szűrő, amin a levegőben lévő baktériumok, kórokozók és szennyeződések fennakadnak, amik így nem jutnak be a légutakba és a véráramba. Abban az esetben azonban, ha nem megfelelő módon (például tépkedéssel) eltünteted ezt a szűrőt, mindezek szabad utat kapnak a testedbe, ahol enyhébb esetben “csak” allergiás reakciót váltanak ki, de durva légzőszervi fertőzéseket is okozhatnak.

Legrosszabb esetben pedig az orrodon keresztül a baktériumok bejutnak az agyadba is, ahol például agyhártyagyulladást okozhatnak, ami halálos is lehet. 

Szóval, talán ezek után nem kell tovább győzködni senkit arról, hogy az orrszőrtől ne tépkedés útján szabaduljon meg. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ne lennének lehetőségek, ha tényleg nagyon zavar a jelenlétük. Mivel a lényeg az, hogy ne távolítsd el őket teljesen, a rendben tartásukra, rövidítésükre rá lehet feküdni. Használhatsz ehhez ritkító ollót, vagy olyat, amit a szemöldököd formázására szoktál, vagy ott vannak a már fent említett orrszőrnyírók is, amik tényleg mindenkinek a rendelkezésére állnak.