A túl szorosan összefogott és ‘megkötött’ hajviselet sajnos brutális, és - akár hiszed, akár nem - visszafordíthatatlan károkat okozhat. Persze csak akkor, ha nem megfelelően gumizza össze az ember, mert igen, még egy lófarkat is meg lehet rosszul csinálni. De nagyon veszélyes, ha a tincseid kitakarnak valamennyit a látóteredből, és az is, ha szúrós kiegészítőket teszel a hajadba. Ha magadra ismersz a most következő ötféle hajviselet valamelyikében, jobb ha mostantól körültekintőbben fodrászkodsz! 

Az Ariana Grande-lófarok 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ariana Grande (@arianagrande) által megosztott bejegyzés,

Ez a frizura azért nagyon menő, mert nemcsak szexivé varázsol, de még optikailag is tuningol egy kicsit – ha fogtad már fel a hajad szoros lófarokba, tudod milyen érzés, amikor hipp-hopp kisimul az arcod. Ez szuper, csak közben eltöröd a hajszálaidat az erős gumizással, és megalapozol a biztos fejfájásnak! A Healthline cikke szerint ez azért van, mert a hajhagymáid alatt rendkívül sok idegvégződés van, a folyamatos húzás (amit ez a viselet okoz) pedig egy idő után túlstimulálja őket. Jobb a békesség, inkább maradj a laza felfogásnál, és hajlakkal érd el a lesimított fazont, ne húzással! 

A szoros konty 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tina June Malek (@tinajunephotography) által megosztott bejegyzés,

Itt is ugyanaz a helyzet, mint a lófaroknál: minél erősebb húzásnak teszed ki a hajszálaid, annál többnek mondhatsz búcsút idővel, és annál erősebb fájdalomnak teheted ki magad. Durva, de azok a csajok, akik egy kicsit érzékenyebbek ezekre a hatásokra, simán szenvedhetnek migréntől is, ha ilyen viseletekkel próbálkoznak. Ne legyél egy közülük, inkább maradj a laza kontynál, az sokkal szexibb! 

A frufru 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hélène Laczny (@lacznoche) által megosztott bejegyzés,

Hú, emlékszem, tinikoromban nagyon menő volt pont pupilláig érő frufrut vágatni, nekem pedig minden irodalomórán megfájdult a fejem, mert cikinek éreztem volna elcsatolni, hogy láthassam is, amit éppen olvasok. Ma már ezt nem tenném meg – de nem is vágatnék olyan hajat, ami belóg a képbe. Egy-egy napra persze imádnám (és tényleg szexi), de az ellenségemnek sem kívánnám azt a fejfájást, amit a tincsek miatti látótérkiesés képes okozni... 

Hajpántok/sapkák 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Victoria Percival London (@victoriapercival_accessories) által megosztott bejegyzés,

Ó, igen, a kiegészítők! Az egyik legnagyobb csapda, ha fejfájásról van szó. Van egy gyönyörű, metál fényű baseballsapkám, de sajnos nem tudom hordani, mert olyan szoros, hogy fél óra alatt felrobban benne az agyam. Háromszor próbáltam meg, mindháromszor félórás fejmasszázs lett a dolog vége. És ugyanez a helyzet a nem megfelelően megválasztott hajpántokkal is. Ne csak szín szerint válogass, hanem fazon és kényelmesség alapján! Nagyon nem mindegy például, hogy a füled mögött pontosan hol illeszkedik - millimétereken múlik ugyanis, hogy menő stílus, vagy menő stílus + migrén lesz-e a dolog vége... 

Túl sok haj 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Christine Marie (@omnomnomnomcookies) által megosztott bejegyzés,

Igen, ez is lehet probléma... Azoknak, akiknek gyönyörű, dús, hosszú, vastag szálú hajuk van. A súly ugyanis, amit egy derékig érő frizura nyomhat, már megterhelő a nyakizmoknak, és könnyen lehet fejfájás a kiengedett haj vége. Ha azt érzed, hogy szinte megkeseríti a mindennapokat, hogy viselned kell ezt a súlyt, feltétlenül vágass belőle, mielőtt nagyobb bajt okoz!