Több mint hat éve folyamatosan szőkíttetem a hajam, és most úgy érzem, ez már nem is lesz másképp. Az a jó ebben a színkategóriában, hogy benne van a változatosság: van, hogy nagyon világosra festetem, van, hogy a természetes árnyalatoknál maradok, és persze olyan is előfordul, hogy valami vad színt kérek a fodrászomtól, ami aztán pár hét alatt kikopik belőle, és marad a - dobpergés - sima szőke. 

De valahogy sosem jutott eszembe fehér hajat csináltatni. Mostanáig. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Platinum blonde massachusetts (@hairlikeaboss) által megosztott bejegyzés,

Utánanéztem ugyanis, hogy milyen trendek uralkodnak most a szőkék körében, és egyértelműen a hófehér séró nyeri az idei telet. Mondjuk, nem csodálom. A csak “nordic style”-nak nevezett árnyalat szerintem is annyira menő, hogy nehezen fogom majd vissza magam a fodrászomnál... Szerencsére tuti, hogy le fog beszélni róla a hajam jövője érdekében.  

Hiszen ha vettél már valaha szőkítőt, és végigmentél azon a tipikus izgulós fázison a fürdőben (hogy ne legyen se csibesárga, se egyenetlen, rezes szőke a végeredmény), érted, miről beszélek. Köztudott, hogy az ammónia és az egyéb kemikáliák, amik a hajad világosításáért felelnek, durván roncsolják a szerkezetét - ezért sem gondolom, hogy sokaknak megfelelő választás lenne a hófehér. Nekem például, aki évek óta növeszti a haját több-kevesebb sikerrel (az otthoni fodrászkodásoknak és visszafordíthatatlan roncsolásnak köszönhetően), például biztosan nem való. De az Allure-nek nyilatkozó fodrász, Daniel Tetreault szerint sem lesz egy laza menet, ha ilyen frizurát szeretnél.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Maddi Robbins (@maddiirobb_hair) által megosztott bejegyzés,

Rengeteg türelem, szakértelem és elszántság kell ahhoz, hogy valakinek ilyen fehér haja legyen

-nyilatkozta a szakértő. Állítása szerint öt-nyolcórás kőkemény melót vesz igénybe, hogy hófehér fürtökkel léphess ki a szalonból. Ráadásul nem is garantálható, hogy ugyanolyan lesz a végeredmény, mint a menő képeken, hiszen nagyon sok függ a hajad minőségétől, természetes színétől és összetételétől. Arról nem is beszélve, mennyi áldozatot kell meghoznod utána, hogy ugyanilyen egyenletesen fehér maradjon (például, még a medence vizének összetételét is érdemes megnézned, hogy ne zöldüljenek be a tincseid). Persze szerintem, ha megfelelő kezek közé kerülsz, nem fogod megbánni, mert egyértelműen ez az idei tél legmenőbb hajszíne... 

De mégis kinek való ez procedúra? Nikki Ferrera színszakértő szerint ne hagyd, hogy elsőre elvarázsoljanak a fotók, és lehetőleg ne sétálj be gondolkodás nélkül az első fodrászhoz, hogy ilyet kérj, mert még a végén megbánod. És ami még fontosabb: a bőröd tónusa is számít, ha az összképet nézzük. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Boise Hair Stylist (@rachell.m.stylist_) által megosztott bejegyzés,

Ez a szín az arany tónusú bőrhöz passzol a leginkább, az alapvetően sápadt archoz nem való. És persze csak azoknál a klienseknél megvalósítható, akiknek az eredeti hajszínük is elég világos. 

A tanulság: kérd ki egy megbízható szakember segítségét, mielőtt belevágnál a hófehér projektbe! Ha pedig fekete, vagy sötétbarna hajad van, és szeretnéd, hogy meg is maradjon, inkább nézegess nagyon menő, de sötét színeket az Instán, hogy ne kelljen búcsút intened a fürtjeidnek...