Taylor Lautner az Alkonyatban

Az Alkonyat-filmek első két részében a Jacobot megformáló Taylor Lautnerre egészen bizarr póthajat adtak. Amellett, hogy messziről ordított róla, hogy még véletlenül sem igazi a séró, valahogy azt is sikerült megoldani, hogy folyamatosan csapzottnak és zsírosnak is tűnjön. Nem csoda, hogy Bella Edwardba zúgott bele, neki jó volt a haja, és az is látszott, hogy rendszeresen mossa.

Halle Berry az X-Men filmekben

Az a fehér paróka, te jó ég! Amellett, hogy kiütötte az ember szemét, még arra is képes volt, hogy Halle Berry-nek, aki az univerzum egyik legeslegjobb nője, egy hanyagul összetákolt kirakati baba külsejét kölcsönözze. És persze, értem én, hogy nem a szexiség volt a cél, meg hogy a karakternek tényleg ilyen a frizurája, de lássuk be azért kicsit többet is kihozhattak volna a dologból a fodrászok.

Peter Dinklage A főnökben

Majdnem biztos vagyok benne, hogy a Trónok harca Tyrionjaként világhírt szerzett Peter Dinklage parókáját ebben a filmben a Fall Out Boy basszusgitárosa, Pete Wentz 2000-es évek elején hordott sérójáról mintázták. Az emo-korszak telefonált, és kéri vissza a frizuráját!

Anne Hathaway a Túl a barátságon-ban

Ennek a filmnek a története több évtizedet ölel fel, úgyhogy Anne Hathaway többféle parókát is visel benne, és az a durva, hogy gyakorlatilag mindegyik ijesztően néz ki. Nálam egyébként a szőke, hullámos, tupírozott séró visz el a pálmát, ami tényleg olyan, mintha a színésznőt közvetlenül egy áramütés után penderítették volna a kamera elé. Enyhítő körülménynek tekinthető, hogy ettől az apró részlettől eltekintve maga a mozi úgy ahogy van, zseniális.

Nicole Kiman a Pusztítóban

Kidman egy gyönyörű nő, ehhez nem fér kétség, biztosan emiatt is játszik előszeretettel olyan szerepeket, ahol a felismerhetetlenségig megpróbálják elcsúfítani. Nos, a Pusztítóban ez maradéktalanul sikerült. Nem csak az arca nézett úgy ki, mint egy sokat látott, kitaposott bőrcsizma, a parókája is láthatóan egy mosogatórongy és egy nagyon öreg juhászkutya bundájának keverékéből született. Mondjuk tény, hogy legalább passzolt a karakterhez.

Colin Farrell a Nagy Sándorban

Igazából ezt nem is kell túl sokat ragozni, egyszerűen maradjunk annyiban, hogy a szőke NAGYON nem áll jól Colinnak. Éppen emiatt volt elképesztően művi hatása annak a póthajnak, amit ebben a történelmi filmdrámában viselt. A drámaiságra pedig minden olyan alkalommal igen nehezen tudtam koncentrálni a röhögéstől, amikor megjelent a vásznon a szöszi sérójával, amihez legalább a szemöldökét hozzászőkíthették volna az eggyel természetesebb hatás kedvéért.

+ 1: Dacre Mongomery a Stranger Things-ben

Mivel az egyik kedvenc sorozatomról van szó, eszemben sincs rosszat írni róla, de azért abban szerintem mindenki egyetért, hogy a Billy-t alakító Dacre bundesliga-frizurája megér egy misét. Irtó hülyén néz ki ugyanis, még úgy is, hogy tudom, hogy akkoriban TÉNYLEG rengetegen rohangáltak ilyen hajjal. Mondjuk valami fura módon neki, pontosabban a karakternek még ez is jól áll.