Képgaléria

Gond, ha kések egy kicsit?

Attól függ, mennyi az a kicsi. Íratlan szabály, hogy 15 percet probléma nélkül vár a fodrász, viszont annál többet nem szívesen. Ha ennél többet késel, az már a következő vendég rovására mehet. Ha látod, hogy kicsúszol a negyed órából, inkább hívd fel a szalont, kérdezd meg, hogy érkezik-e utánad valaki, vagy kérj másik időpontot.

Muszáj beszélgetnem a fodrásszal, míg velem foglalkozik?

Ne felejtsd el, hogy a szép végeredmény mellett azért is fizetsz, hogy jól érezd magad. Ha te csendre vágysz, azt a fodrászodnak pár mondat után éreznie kell. Sanyi szerint a nem-dumcsizással sincs gond, de azzal sem, ha te éppen pont ott szeretnéd kibeszélni a főnöködet vagy a párodat, hiszen jó esetben minden infó köztetek marad.

Hajvágás közben szabad enni és inni?

Inni simán lehet, enni is, csak azt időzítsd úgy, hogy ne zavarja a fodrászt vágás közben, és te se nyelj véletlenül levágott hajszálakat két falat pogácsa között.

Zavarja a fodrászokat, ha érkezéstől távozásig a telefonomat bújom?

Ha egy-két rövidebbet kell telefonálnod, az oké, viszont ne ilyenkor lelkizz fél órákat, mert arra a többi vendég sem lesz kíváncsi. Sanyi szerint inkább fizikailag zavaró, mikor vágni szeretne, mert ha az öledben van a mobil, akkor nem tudsz egyenesen nézni anélkül, hogy ne kapnál szemtengelyferdülést.

Kész a hajam, belenézek a tükörbe és nem tetszik az eredmény. Ciki szólni?

Dehogy ciki! Alapszabály, hogy a vendég jó érzéssel lépjen ki az ajtón. Ha udvariasan meg tudod fogalmazni, hogy mit szeretnél máshogy, akkor a fodrászod megpróbál majd korrigálni. Sanyi szerint olyan is előfordulhat, hogy otthon veszed észre, hogy valami nem tetszik. Ha ezt egy, maximum két nap után jelzed, még olyankor is visszamehetsz. Viszont az önjelölt fodrászokat, akik pár YouTube videó után jobban tudják, hogy kell például frufrut vágni, sehol sem szeretik.

Zavarja a fodrászt, ha viszek képet, hogy milyen hajat csináljon?

Van, akinek ez sérti az egóját, Sanyi inkább örül neki. Kap legalább egy támpontot, hogy minek örülne a vendég, ha pedig a képen lévő haj köszönőviszonyban sem tud lenni a saját hajaddal, legalább az elején kiderül, és ki lehet találni közösen valami más irányt.

Nem ugyanaz festi és vágja a hajam. Kinek adjak borravalót?

A borravalóval az elégedettségedet fejezed ki, tehát ha tetszik, amit a tükörben látsz, akkor mindenkinek, aki foglalkozott veled. Van, aki csak a fodrásznak ad pénzt, bízva benne, hogy ő majd elosztja, de erre inkább ne alapozz, te add oda személyesen annak, akinek szeretnéd.

Van-e még valami, ami idegesíti a fodrászokat?

Sanyi válasza meglepő volt: kutyák. Egyre többen járnak kutyával együtt szalonokba, amivel nincs gond, várják őket szeretettel, amíg a gazdi tudja kezelni az ebét. De ha a kutyád egyfolytában ugatja a többi vendéget, vagy megharapja a fodrászt, amikor közelít a gazdihoz (megtörtént eset), akkor inkább ne vidd magaddal, senkinek, beleértve a kedvencedet, sem lesz buli az a pár óra.