Olvastam már korábban, hogy állítólag a póthaj tönkreteheti a saját hajat. De mivel ez az infó az internetről származik, természetesen két perc múlva a cáfolatba a is belefutottam, úgyhogy inkább megkértem az R2 fodrászát, Nagy Sanyit, hogy mondja el, mi az igazság.

Szerinte a póthaj igenis tönkre tudja tenni a hajat. Persze ezt nem úgy kell elképzelni, hogy egy alkalom után már kihullik a fele, de a túl gyakori vagy túl sokáig tartó használata igenis rosszat tesz. Mindegy, hogy keratinos hőillesztéssel, mikrogyűrűzéssel, vagy mikrocsomózással dolgozik a szakember, a haj roncsolódása nem ettől függ.

Eljárás szempontjából nincs rossz megoldás, a póthaj súlya az, aminek ártalmas hatása van. Gondolj bele: a vékony, saját tincsedre feltesznek egy természetellenesen nagyobb sújt, ami elkezdi húzni a hajhagymákat. Olyan ez, mintha egy szál cérnát egy kiló súllyal terhelnél, ahelyett, hogy a cérnának csak a saját súlyát kéne megtartania. Sanyi szerint ez egy ördögi kör, mivel pont azok szoktak póthajat kérni, akiknek nincs elég saját hajuk, miközben ugyanaz a póthaj idővel úgy tönkreteszi a hajhagymákat, hogy még az is kihullik, amihez a póthajat csatolni lehetne.

Miután esdeklően kérdeztem, hogy akkor nekem soha életemben nem lehet majd derékig érő, extra dús hajam, akár csak egy napra is, megnyugtatott.

Ha csak ritkán, pár alkalom erejéig szeretnék Aranyhajjá változni, és hozzáértő fodrászhoz megyek, akkor semmi baja nem eshet a saját hajamnak. Szerinte a szinte visszafordíthatatlanul tönkretett hajért sokévnyi műhajas terhelésre van szükség.

Sanyinak több olyan vendége is volt már, akik annyira megszokták, hogy kétszer-háromszor több hajuk van, mint amit a természet adott, így amint leszedették a régit, már egyből kérték is a helyére az újat, aminek egy idő után nagyon látványos volt a károsító hatása. Ezért is tanácsolta, hogy nézzem meg Naomi Campbell vagy Britney Spears fotóit, akik szintén eléggé rácsavarodtak a póthajakra. Nem azért, hogy elrettentsen, hanem, hogy reális lássam, milyen eredménye lehet, ha valaki túltolja a póthajviselést. Szerinte ezek a fotók nem extrém példák, ő például elég sokszor találkozik ilyen állapotú hajakkal.

Megnéztem a képeket. Köszi, jó lesz nekem a hajam úgy, ahogy van.