Képgaléria

Műköröm vagy géllakk? Van különbség?

Higiéniai szempontból nincs - mondja a Diamond Nail Műkörömépítés és Oktatás szalon körmöse, Andi. Ha jó szakemberhez mész, akkor mindegy, hogy melyiket választod, egyikkel sem fogsz ártani a körmeidnek. Két dolgot kell csak figyelembe venni. A műköröm tartósabb, a géllakkot hamarabb kell cserélni, szóval gondold át, hogy milyen gyakorisággal tudsz eljutni a szalonba, hogy rendbe tegyék a kezeidet. A másik, hogy a műkörmöt elsősorban azok a nők kérik, akik hosszabb körmöket szeretnének, ami mindig egy kicsit rizikósabb, hogy letörik. Ritkán, de előfordul, hogy úgy akad be a műköröm valahova,hogy még az alatta lévő saját köröm is beletörik.

Ne sunfituningolj!

Észreveszed, hogy az egyik géllakkod elkezdett feljönni? Felhívod a körmöst és időpontot kérsz, vagy otthon nekiesel? Évekig a második verziót választottam, a legjobb stresszoldónak tartottam a festék felkapargatását. Azzal a kis aprósággal nem foglalkoztam, hogy ezzel mennyire hazavágom a kezemet. Aztán mikor már attól is csillagokat láttam, hogy a körmös finoman reszelgeti az elvékonyodott körmeimet, szépen leszoktam róla. Andi szerint akkor se piszkáld a kezed otthon, ha van leszedő szetted, mert észrevétlenül okozol sérülést, ami simán elfertőződhet.

Az probléma, ha elkezd feljönni a géllakk?

A rossz hír az, hogy igen. Amint egy picit elválik egymástól a lakk és a köröm, oda már simán bemegy a víz, elég csak egy poharat elmosnod. A beszorult nedvességből pedig gombás fertőzés is kialakulhat. Ha pedig fekete vagy valamilyen sötétebb árnyalatú lakk van a kezeden, akkor az elszíneződést észre sem fogod venni.

"Tök büszke vagyok magamra, már nem rágom a körmöm! Csak néha a mellette lévő bőrt..."

Ez szuper , de attól még a körmeidnek ugyanúgy árthatsz. Olyan ez, mint a víz, ami a feljött műköröm vagy géllakk alá beszorul. Csak itt éppen te, a saját fogaiddal okozhatod ezt a sérülést. Úgyhogy inkább rágózz,vagy stresszlabdázz, ha ideges vagy. Arról nem is beszélve, hogyha véres és sebes a bőröd, akkor egészségügyi okokból, a körmös lehet, hogy el sem vállal.

Jót teszek vele, ha otthon olajozgatom a körmeimet?

Ártani nem ártasz velük, bár a körmeidre felesleges bármit is kenni, inkább a körömágyat és az ujjaidat érdemes. Andi szerint a legjobb, ha kifejezetten erre való, körömbőr ápoló olajat veszel.Viszont a nagyon zsíros krémeket kerüld, mert az felszedheti a zselét is. Ez velem is megtörtént, mikor a lányom baba volt, és naponta ötször nyúltam popsikenőcsbe... sokkal könnyebben jött le a géllakk. (Pedig a legnagyobb multitasking szupernőnek éreztem magam, hogy pelenkázás mellett mélyhdiratálom is a kezeimet.)

A legfontosabb tanács: kincset ér a jó szakember!

Hirtelen ötlettől vezérelve be akarsz valahova ugrani megcsináltatni a körmeidet? Vagy pont most keresel új manikűröst? Ne aszerint válassz, hogy ki ér rá leghamarabb. Kérdezz rá több időpontra is és figyeld, hogy könnyen talál-e neked szabad helyet és foglalt időpontok helyett Smoothie receptek vannak írva a füzetébe, vagy várnod kell néhány napot? Lehet, hogy abban a pillanatban zavar, hogy nem vállalnak el azonnal, de annál nincs gyanúsabb, mint mikor egy körmös bármikor tud fogadni.