Láttam én már érdekes körmös dizájnokat - akár egy hajas, akár egy szúnyogos dekoráció jut eszembe, mindig felmerül bennem a kérdés: mi jöhet még? Egy New York-i szalon pedig megadta a választ: körömtetoválás!

A Needle Nails szalon két tetoválóművésze, Christian Boyd és Ambie Stapleton ugyanis kitaláltak egy olyan eljárást, amivel úgy lehet a körömre mintát festeni, hogy - ellenben a géllakkal - ne tudjon lekopni. A folyamat egy átlagos tetováláshoz hasonló. Először papíron megrajzolják az ötleteket, majd a kiválasztott dizájnt egy sima filccel rámásolják a körömre. Ha a vendég áldását adja a minta méretére, elhelyezkedésére, akkor a tetoválópisztollyal átütik a filces rajzot, de a műveletet mindenképpen hozzáértő személynek kell végeznie.

Ha nem szakember csinálja és nem steril eszközökkel, akkor nemcsak fájdalmas lehet, de el is fertőződhet a sérült köröm. Viszont ha hozzáértő tetováló végzi, akkor gyakorlatilag teljesen biztonságos.

A minták bonyolultságától is függ, de tíz körmöt körülbelül 1-3 óra alatt lehet kitetováltatni. A minta tartóssága attól függ, hogy milyen gyorsan nő a körmöd - nagyjából hat hétig látható. Ez idő alatt a rajz nem fakul, viszont érdemes belőle olyat választani, ami akkor is jól néz ki vagy kivehető, ha már félig lenőtt a körmöd.

Mikor először olvastam a módszerükről, két dolog jutott eszembe. Az első, hogy nem fájdalmas-e (hiába van tetkóm, attól én még puhány maradok) a másik pedig, hogy hogy lehet-e szépen dolgozni egy olyan pici felületen, mint a köröm. Az egyik ötletgazda Chirstian szerint az eljárás teljesen fájdalommentes és biztonságos, csak a köröm felső rétegét éri a tű. A minta pedig addig tart, amennyi a köröm "élettartama" - tehát a köröm lenövésével együtt tűnik el.  Arra kérdésre pedig, hogy lehet-e szép és ízléses rajzokat körömre tetoválni, legyen a szalon néhány munkája a válasz!

A kis tetoválófelület miatt inkább csak egyszerű mintákkal dolgoznak. 

Ha valaki szereti a minimalista tetoválásokat, akkor ezeket imádni fogja. 

Attól még, hogy kicsi a minta, nem jelenti azt, hogy nem lehet egyedi ábrákat kérni.