A piros rúzs

Nem is olyan régen, az év elején döbbentek meg sokan, mikor az egykori színésznő tőle szokatlan módon vörös rúzsban jelent meg egy eseményen. Ez többek között azért számított fontos eseménynek, mert a hercegné általában alig észrevehető, természetes hatású rúzsokat hord, ahogy Katalin is. A hercegnéknek ugyanis nem illik felhívniuk magukra a figyelmet a sminkjükkel, egy piros rúzs viszont pont ezt a hatást éri el. A szájszín egyébként attól, mert Vilmos herceg felesége nem szokta viselni, nem tiltott. Annyira nem, hogy néhány alkalommal maga a királynő is viselt piros rúzst. De ugye ő a királynő, szóval már az, ha ő teszi ezt és más, ha Meghan.

A felemás fülbevaló

“Szó bennszakad, hang fennakad, Lehellet megszegik” - mondhatta volna Arany János látva Meghan ékszereit egy 2018-as cardiffi látogatásán. A hercegné ugyanis elég bevállalós módon felemás fülbevalóban jelent meg a nyilvánosság előtt. (Itt még több képet láthatsz az eseményről.)

A zilált haj

Ma már szinte a hercegné védjegyének számít, hogy gyakran zilált hatású, épp csak összefogtam egy kontyba a hajam és elrohantam otthonról frizurával jár a világban. Ez pedig összehasonlítva Katalin és pláne a királynő mindig tökéletesen belőtt séróival, elég feltűnő különcködés. Több külföldi lap is azt írja, ez a gyorsan felcsavartam a hajam egy bumszliba frizura korábban teljesen ismeretlen volt a királyi családban.

A kontúrozott arc

Meghan hercegné az első hivatalos karácsonyi családi eseményén se bírt magával, erősen kontúrozott járomcsonttal jelent meg rajta. Ez pedig szintén egy olyan sminktechnika amivel a rojálok nem szoktak élni, pont azért mert igyekeznek elkerülni, hogy nagyon feltűnő legyen, hogy makeupot viselnek. Katalin és a királynő is inkább csak enyhe pirosítót szoktak használni.

A minimál smink

Oké, ezen ponton akár azt is lehetne mondani, hogy szegény hercegné olyan mint Nyuszika a viccben, aki akár visel sapkát, akár nem, csak a baj van vele. Ugyanis számos külföldi magazin, amelyek kiemelten foglalkoznak a királyi családdal, említést tesz arról, hogy az sem megszokott az uralkodói családban, hogy valaki annyira kevés sminket viseljen, mint néha Meghan teszi. Harry herceg felesége van, hogy simán félredobja az alapozót, hogy átadja a helyet a természetes vonásainak és persze a szeplőinek.

A szakadt farmer

Talán ez eddig felsoroltakat kicsit erőltetettnek érezhetted, de abban szinte biztos te is egyetértesz, hogy elég kirívó látvány volt, mikor Meghan szakadt térdű és rojtos szárú farmerben kísérte el Harry-t egy sporteseményre. Ha valami, az tényleg egészen elképzelhetetlen, hogy Katalint valaha is ilyen ruhadarabban lássuk.

A sötét körömlakk

Szintén nagyon kicsi a valószínűsége annak is, hogy Katalin a halvány rózsaszínnél vadabb árnyalatú körömlakkban jelenjen meg a nyilvánosság előtt. Ezzel szemben a sógornője a 2018-as Brit Fashion Awardsra fekete (vagy legalábbis nagyon sötét) körmökkel ment, ami annyira nagy visszhangot keltett, hogy utána még napokig cikkeztek róla az újságok.

A táska

Ez ugyan apróságnak tűnhet, de a hozzáértők szemében nagy dolog: Meghan már többször is utcára lépett úgy, hogy rendes méretű táska volt nála (és most természetesen a poszt-Harry herceg időszakról beszélnünk, nem az azt megelőzőről). A protokoll szerint a királyi család nőtagjainak kisméretű laptáskákat ajánlott magukkal vinniük főleg azért, hogy azt szorongathassák és ezzel ki tudjanak téri a folyton feléjük nyúló rajongói kézszorítások elől.

A gyémántgyűrű

Bár elsőre semmi különös nincs abban, hogy Meghan egy gyémánt eljegyzési gyűrűt viselt, annak fényében mégis érdekes, hogy mit viseltek már rojál nők előtte. A királyi családban ugyanis jó ideje nem szokás gyémántot hordani az eljegyzés után, hanem valamilyen más drágakövet szoktak választani. Az anyakirálynő, Anna hercegnő, Katalin és Diana mind zafírt viseltek (utóbbi kettő ugyanazt a gyűrűt), a királynő testvére, Margit hercegnő gyűrűjében pedig rubint volt. Megahnon kívül csak II. Erzsébetnek van gyémánt eljegyzési gyűrűje.

Az átlátszó ruha

Ha pedig már lánykérés, a végére hagytuk a ruhát, amit Meghan azt követően viselt, hogy Harryvel nyilvánosságra hozták az eljegyzésüket. A hivatalos fotókon a hercegné egy olyan ruhát viselt, aminek a felső része átlátszó volt és ez nagyon sokakat kiakasztott. Valóban, az embernek nem az áttetsző, sokat sejtető szerelések jutnak eszébe elsőre, mikor a királyi család nőtagjaira gondol. Ráadásul Meghan ruhájának esetében az a kérdés is felmerült, hogy viselt-e alatta melltartót. Ez pedig micsoda skandalum, kérem szépen!

 

A borítókép forrása: Instagram.com/meghan.harry.of.sussex.updates