Többször belefutottam már azokba az interneten keringő listákba, amik a brit királyi család szokásairól és korlátairól szólnak. A szabályokról szóló pontokat végigolvasva pedig mindig csak arra tudok gondolni, hogy ezek a hercegnék bizony faltól falig szerelmesek lehettek, hogy ennyi mindent bevállaltak a hercegük kedvükért. Íme csak pár pont a listáról, amin rendesen felhúztam a szemöldököm:

Amikor a királynő abbahagyja az evést, senki nem ehet tovább

Már a gondolattól is kiakadok, hogy egy családi vacsorán addig ehessek csak, amíg az anyósom le nem teszi az evőeszközöket. Mi van, ha a kedves mama pont aznap nem túl éhes? Bukom a vacsorám felét?

Tilos Monopolyzni

Igen, a világ egyik legnépszerűbb társasjátékáról beszélünk. A tiltás oka? Pont az, ami miatt anno a mi háztartásunkban is tiltólistás lett a Scrabble. Az uralkodó család tagjai túl indulatossá váltak egy-egy játszma alkalmával, ezért András York-i herceg véglegesen száműzte a híres/hírhedt társast. 

Az uralkodó család tagjainak tilos autogramot adni és...

...szelfizni. Igaz, hogy az Instagramon megtalálod a hercegi párok profilját, de tudd, hogy azokat az oldalak nem ők menedzselik és nemcsak azért, mert annyira elfoglaltak, hanem, mert tilos. Meghannak is törölnie kellett a privát profilját, mikor hozzáment Harry-hez. Mondjuk azt megértem, miért nincs engedélyezve, hogy egy hercegnő a tengerparton csücsörítve szelfizzen. Elég furcsa lenne ilyen képekbe belefutni a neten.

Tilos megérinteni a király család tagjait

Na, ezt adom. Nincsenek váratlan pusziszkodások és nem várt ölelgetések. Ha nem tartozol a királyi családhoz, akkor még egy közös fotónál is úgy kell állnod a család tagjai mellett, mint egy elsősnek az évnyitón a Himnusz alatt. Imádom.

Tilos bundát hordani

Még egy előírás, amit teljes mértékben támogatok. Érdekes, hogy mióta ezt a szabályt meghozták még a 12. században, a család tagjai több alkalommal is megszegték, élükön II. Erzsébettel.

Ha szereted az olasz kaját, akkor ettől nem lennél boldog

A királynő szakácsa egy interjúban elárulta, hogy Erzsébet nem szereti se a fokhagymát, se a keményítőket tartalmazó ételeket, ezért a tészta, krumpli és rizs tiltólistán vannak. Mindenkinek.

Ha van egy kis tokád, akkor ettől tuti kiakadnál

Mindegy, hogy szelfizel-e vagy éppen közös családi fotó készül, lehet neked is ismerős az a tudattalan mozdulat, hogy kicsit megemeled a fejed, hogy a tokád ne látszódjon. Képzeld el, ha hercegnő lennél ezt nem tehetnéd meg, mert szabály, hogy az álladnak mindig párhuzamosan kell állnia a talajjal!

Nyitókép forrása: ITT