Oszétia

A Kaukázus ezen részén a menyasszonyok látványos mintával díszített, hosszú ujjú fehér ruhát viselnek, aminek fontos része egy fémből készült öv a derekukon, amit talizmánnak neveznek.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ossetia ⚪💛❤ (@ossetian_wedding) által megosztott bejegyzés,

Bali

Az Indonéz szigeten a nők - japán hagyomány szerint - jázminnal díszítik a hajukat az esküvőjük napján. A virág az életet és a növekedést szimbolizálja, ezért választják. Az esküvőket egyébként az élénk színek jellemzik, valamint mind a menyasszony, mind a vőlegény aranykoronát visel a nagy napon.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Putrawan Teddy (@putrawanteddy) által megosztott bejegyzés,

Dél-Afrika

Mikor egy dél-afrikai nő férjhez megy, akkor a színes és mintás ruhájához a hagyomány szerint “inkehlit” , vagyis egy különleges kalapot visel, a többi kiegészítője pedig vidám gyöngysorokból és karkötőből áll.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ika Khoza (@bontlebride) által megosztott bejegyzés,

India

Az indiai menyasszonyok piros száriban házasodnak, a szín ugyanis a termékenységét, elköteleződést és spiritualitást szimbolizálja. Emellett többek között orrkarikát viselnek ékszerként, és a kezüket, lábukat hennafestéssel díszítik. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

H E A R T I S T I C | (@heartistic_productions) által megosztott bejegyzés,

Kína

Ha már piros, Kínában szintén előszeretettel választják ezt a színt a menyasszonyok. Az ázsiai országban ugyanis ehhez a szeretetet és jólétet kötik. Ám nem ragaszkodnak a piroshoz, sok menyasszony megy férjhez fehérben is. A legfontosabb, hogy feketét, kéket és szürkét ne tartalmazzon a dressz, hiszen a hiedelmek szerint ezek bánatot hozhatnak az ifjú házasok életébe. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Chinese Drama🇨🇳 (@chinese.drama.s) által megosztott bejegyzés,

Jemen

Ebben az arab országban elég komolyan veszik az esküvői mulatozást, annyira, hogy bevett szokás három napos lagzit tartani. A menyasszony ruhája minden nap más, az esküvőt megelőző időszakban jellemzően először zöldet, majd pirosat viselnek. A nagy napon pedig az aranyból és ezüstből készült hatalmas fejdíszük kerül előtérbe, aminek a fő funkciója, hogy távol tartsa a gonoszt.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

world_heritage (@world_heritage_1) által megosztott bejegyzés,

Etiópia

Az afrikai országban a házasulandó felek szokás szerint összeöltöznek, a szettjük pedig valamilyen sötét színű bársonyból áll, amit koronával és aranyhímzéssel egészítenek ki.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Askale (Uh-ska-luh) MiMi (@mrs_askale) által megosztott bejegyzés,

Tibet

A tibeti menyasszonyok hagyományosan fejdíszben és színes ruhában házasodnak. A szettnek pedig nyugati szemmel a legnagyobb különlegessége talán az, hogy a nő a vőlegényétől kapja a ruhát, amiben aztán hozzámegy a férfihez.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

KND FOTOS (@kndfotos) által megosztott bejegyzés,

Türkmenisztán

A türkmén nőket a fejük búbjától a lábujjukig fel szokták öltöztetni a gonosz teljes kizárása érdekében. Éppen ezért még a menyasszonyok arcát is végig eltakarja az egyébként jellemzően színes és mintás ruhája.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@top_turkmens által megosztott bejegyzés,

Koszovó

Legutolsónak pedig a legizgalmasabb sminket hagytuk, a hagyományos koszovói menyasszonyi arcfestést, ami nem a tökéletes tusvonalról és szépen eldolgozott highlighterről szól, hanem a nők egész arcának befestéséről és kidíszítéséről. Ezzel biztosítják az ara egészségét és termékenységét.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MAKE UP PRO STORE (@makeupprostore) által megosztott bejegyzés,

A borítóképen egy türkmén menyasszony látható, a fotó forrása: ITT

Források: Brightside, FashionLady, The Tempest