1. Fürdőszobakonty

Bárki bármit mondhat a kedvenc hajviseletemről, vagyis a fürdőszobakontyról, sose mondanék le róla. Legalábbis amíg nem lépek ki a lakásból. Ugyanis több férfi ismerősöm is jelezte, hogy nem értik, hogy a nők miért tartják szexin lezsernek azt a madárfészket a fejük tetején. Mikor a fodrászomnak egyszer mutattam, hogy a Pinteresten milyen dögösek ezek a kontyok, megkérdezte: ugye tudom, hogy a  fotókon szereplő nők többsége póthajat visel, és minimum félóráig szenvednek fele? (Én simán elhittem, hogy ugyanúgy csak kutyafuttában tekerték a fejükre.) Ha már összefogom a hajam, maradok a copfnál, azt legalább én is meg tudom csinálni úgy, hogy rendezettnek tűnjön.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Emily Dunbar (@mk7_emm) által megosztott bejegyzés,

2. Műszempilla és póthaj

Ezekkel (szerintem) alapvetően nincs gond. Ha már feltalálták ezeket az „alkalmi tuningokat”, miért ne használnánk őket? Viszont  ha tovább hordod őket, mint ameddig a "szavatossági idejük" indokolttá tenné, itt-ott leesik egy-egy pilla, kificcen a póthaj ragasztója, és már inkább tűnnek igénytelennek, mintsem hódításhoz alkalmas kelléknek. Írtam már róla korábban, hogy a póthaj ideális lehet, ha egy nagy eseményen szeretnél extrém hajzuhataggal megjelenni, viszont nagyon könnyű átesni a ló túlsó oldalára. Ha pedig nem profi teszi fel ezeket a pótcuccokat, illetve többet/hosszabbat rakatsz a kelleténél, inkább leszel útszéli, mint elegáns.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Richelle Bailey (@_richellemarie_) által megosztott bejegyzés,

3. Szőrös ruhák

Nem a műszőrmére gondolok. Hanem azokra  ruhákra, melyek már tíz méterről is elárulják, hogy milyen kisállatot tartasz otthon. Régen nekem is volt macskám, tisztában vagyok vele, hogy messziről képesek kiszagolni a frissen mosott ruhák illatát, és azzal a lendülettel bele is fekszenek. Meg hogy indulás előtt - mikor már harci díszben vagy - erős kényszert éreznek rá, hogy hozzád bújjanak (miután egész nap tojtak a fejedre). Mégis, lehet bármilyen cuki a kis kedvenced, a ruhádra rátapadt szőrszálakról senkinek sem az ápoltság jut eszébe, úgyhogy helyezz el szösztelenítő hengereket a lakás stratégiai pontjain, és használd őket rendszeresen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tali (@cheerupbuttercup225) által megosztott bejegyzés,

4. Túl hosszú nadrágszár

Nagyon bejönnek a földig érő nadrágok, különösen a szélesebb aljú trapéz fazon, a kirakati babákon, és a hírességek fotóin mindenképpen. Azonban onnantól, hogy én veszem fel, és tipegek benne a latyakos pesti éjszakában, sokszor inkább nézek ki lepukkantnak, mint sikkesnek. A földet söprő, porfoltos, sárcseppes, kicsit itt-ott ki is szakadt nadrágszár ugyanis igénytelenség benyomását tudja kelteni. Ilyesmit szerintem csak akkor érdemes felvenni, ha egy olyan "fedett pályás" eseményre vagy hivatalos, ahova autóval mész, és autóval is távozol.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
1
 
 
 
 

Make me Stylish (@make_me_stylish) által megosztott bejegyzés,

5. Piszkos cipőfűző

Nálam nagyobb tornacipő-rajongó kevés van (még az esküvőmön is abban jelentem meg). Sőt, állítom, hogy néhány fazonnak még jól is áll, ha használtnak tűnik. Mégis, semennyi rock ’n’roll  nincs a piszkos, kirojtosodott végű cipőfűzőkben. Lehet bármilyen csinos egy szett, ha bármilyen cipőn ott lifeg a piszoktól beszürkült fűző, az igencsak slampos benyomást tud kelteni, szóval időről időre a cipőfűzőket is érdemes bedobni a mosógépbe.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Amber (@grimoireofawitch) által megosztott bejegyzés,