Iris Apfel

1921. augusztus 29-én született New Yorkban, üzletasszony, belsőépítész és divatikon. Ja, meg egyébként majdnem 100 éves, de ez tényleg a legkevésbé érdekes dolog róla. Iris kilenc First Lady-vel dolgozott együtt karrierje során a Fehér Ház berendezésén, miközben sajátos stílusával és divatérzékével sorra nyűgözte le befolyásos ügyfeleit, és így nevet szerzett magának a divat világában is.

Bár olyan karriert tudhat magáénak, amiről sokan csak álmodoznak, Iris köszöni szépen, de nem szeretne otthon ülve keresztrejtvényt fejteni élete hátralévő részében. 2016 áprilisában bejelentette, hogy együttműködésbe kezd egy startup vállalkozással, a WiseWear-rel, és okos ékszereket fognak a piacra dobni, nemrég Barbie babát mintáztak róla, egy 2015-ös interjúban pedig arról beszélt, hogy az emberek azért szeretik őt, mert más, mint amit megszoktak. Az már igaz, Iris, az már igaz!

Maye Musk

Elon Muskot senkinek nem kell bemutatni, mostanában a csapból is ő folyik, és bár szeretünk úgy beszélni róla, mint a semmiből jött, önmagát felépítő zsenire. Azért maradjunk annyiban, hogy az anyukája sem piskóta, és csak azért, mert mára a fia nevétől hangos a világ, ő sem döntött úgy, hogy nyugdíjba vonul. Maye 1948. április 19-én született, 10 unokája van, meg egy szerződése az IMG Models-szel, az ügynökséggel, ami Gisele Bündchen-t és Gigi Hadid-ot is foglalkoztatja. Ami pedig különösen érdekes, hogy bár a modell szakmát úgy tartják számon, mint ahonnan gyorsan ki lehet öregedni, a 15 éves kora óta dolgozó Maye karrierje pont hogy az utóbbi években robbant be igazán. Nemrégiben szerepelt a VOGUE, a New York Magazine és az Elle címlapján, a 2018-as tavaszi divatbemutatókon pedig a divat fővárosaiban vonult a kifutón.

 

Iman Abdulmajid

A gyönyörű Imant sokan szomáliai modellként, színésznőként és vállalkozóként, vagy éppen a megboldogult Dawid Bowie feleségeként ismerik. Esetleg onnan, hogy ő a bizonyíték arra, hogy vámpírok igenis léteznek, mert hogy ez a nő nem öregszik, abban teljesen biztos vagyok. Minden internetes forrás szerint 1955. július 25-én született, de a képeit elnézve egyszerűen hihetetlen, hogy már elmúlt 60 éves. "2017-ben többet dolgoztam, mint az elmúlt 50 évben valaha"– mondta a modell, akinek csak úgy mellesleg diplomája van élelmezéstudományból és táplálkozástudományból is.

Modellként számos tervező rajongott érte, Gianni Versace, Calvin Klein, Donna Karan és Yves Saint-Laurent is tervezett neki, de persze pusztán szépségével – ami vitathatatlan – nem kerülhetett volna fel a listánkra. Iman máig aktív karrierje mellett azzal vett meg minket, hogy öt nyelven beszél: arabul, franciául, angolul, szomáliaiul és olaszul.

Baddie Winkle

Helen Ruth Elam Van Winkle neve talán keveseknek mond valamit, Baddie Winkle-ként viszont már annál többen ismerik. Ha te esetleg nem, akkor most azonnal kövesd be az Instán, mert személyes véleményem szerint még soha nem történt jobb dolog az internettel, mint ez a nő.

Az 1928. július 18-án született „internetes személyiség” amúgy semmi különöset nem csinál azon kívül, hogy élvezi az életet, és annyira kúl, mint amennyire én csak a legvadabb álmaimban is csak szeretnék lenni. 8 unokája és 3 ükunokája van, lelkes támogatója az orvosi marihuána legalizálásának, és gyakorlatilag minden rossz társadalmi beidegződésünkkel szembemegy pusztán azzal, hogy 90-hez közel sem hajlandó beszürkülni. Az Insta oldalán szereplő egyetlen mondat („Stealing Your Man Since 1928” – „Lenyúlja a pasidat, 1928- óta”) pedig a legviccesebb dolog, amit nagymama valaha mondhatott.

Szavazás

Te kire szeretnél hasonlítani, ha nagyikorú leszel?