Scarlett O’Hara ruhái az Elfújta a szélből

Kislány voltam, mikor először láttam a filmet, így akkor még csak a gyönyörű ruhák és kalapok fogtak meg. Felnőtt fejjel már a történetet is tudtam értékelni, de persze a ruhakölteményeket így is csodálva figyeltem.

Audrey Hepburn ruhája az Álom luxuskivitelben című filmből

Ennek a filmnek köszönhető, hogy a „kis fekete ruha” mára már intézmény lett. A szaténból készült ujjatlan dresszt egyébként a Givenchy kifejezetten Audrey-ra tervezte .

Alicia Silverstone ruhái a Spinédzserekből

Tegye fel a kezét, aki velem együtt tátott szájjal nézte, mikor a film elején Cher egy SZÁMÍTÓGÉP segítségével válogatta össze az aznapi outfitjét! Bár ilyenem nem lett, de a film után addig könyörögtem anyukámnak, amíg én is kaphattam egy Cher-féle kockás szoknyát.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

CLUELESS💖 (@clueless.fashion) által megosztott bejegyzés,

Julia Roberts ruhái a Micsoda nő!-ből

Nem, nem Vivien prostis göncei és filctollal kiszínezett combcsizmái voltak életem meghatározó darabjai, de ebben a filmben még azokat is annyira tökéletesen eltalálták, hogy muszáj őket megemlítenem. A fekete és a piros estélyi ruháról pedig már nem is beszélek…

Kate Hudson ruhája a Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alattból

A „szerelempáfrányos” jelenet után tuti az a legemlékezetesebb rész, mikor a több mint egy hétig tartó szemétkedés után Kate kilibben az utcára a pasztellsárga estélyijében.

Michelle Pfeiffer ruhája A sebhelyesarcúból
 
Nehéz eldönteni, hogy ebben a jelenetben a csodaszép ruha fogott-e meg, vagy a tény, hogy van nő a világon, aki ennyire unott fejjel tud táncolni, miközben Al Pacino ugrabugrál körülötte. 

Anjelica Huston ruhája az Addams Family-ből

Személyes véleményem, hogy Anjelica volt minden idők legjobb Morticia Addamse. A sminkjétől kezdve a feszes ruháiig egyszerűen tökéletes volt a karakter, amit hozott.

Kate Blanchett ruhája az Erzsébetből

Mint hatalmas kosztümösfilm-rajongó, nem hagyhatom ki Kate Blanchett jelmezeit az Erzsébet című filmből. Imádom elképzelni, hogy a nők valóban így öltözhettek régen, a fülbevalótól kezdve az utolsó kis fodorig.

Sarah Jessica Parker kabátja a Szex és New York-ból

Sosem voltam az a típus, aki nyálcsorgatva nézegeti a magazinok divatrovatait. Mégis, létezik a világon egy ruhanemű, amiről egész életemben álmodoztam, amiért magamban el szoktam mormolni egy imát és titokban csak úgy említem, hogy az én drágaszágom: Carrie csillogó kabátja. (Sóhaj)

Nyitókép forrása: ITT és ITT