Ha azt mondom, hogy az angol és görög felmenőkkel rendelkező Sophia Hadjipantelinek partiszemöldöke van, akkor finoman fogalmazom: a modell és Instagram-sztár tényleg címlaplánya lehet az #unibrow mozgalomnak, ami azokat a lányokat és srácokat gyűjti össze, akik nem akarják feladni természetesen buja és középen összenőtt szemöldöküket.

 

Sophia Hadjipanteli ☠️ (@sophiahadjipanteli) által megosztott bejegyzés,

Hadjipantelit fekete szemöldöke kiemeli a modellek tömegéből, és ez a furcsa szexepil hozzájárult ahhoz is, hogy a karrierje ilyen szépen ível felfelé. A szőrzetnek már neve is van amúgy: a lány nemes egyszerűséggel csak Veronicának hívja.

 

Sophia Hadjipanteli ☠️ (@sophiahadjipanteli) által megosztott bejegyzés,

Az ikonikus szemöldök a merő véletlen műve: a 22 éves modell be akarta színezni a szemöldökét, de a szőke helyett fekete színre sikeredett neki, és ha már így alakult, úgy is hagyta. Azóta elindította az #unibrow mozgalmat, ami a hozzá hasonló, összenőtt szemöldökű lányoknak és fiúknak ad teret arra, hogy megmutathassák, nincs abban semmi szégyellnivaló, ha valakinek nem úgy nő a szőr a szeme fölött, ahogy mindenki másnak.

 

Janelle Mayo 〰️💐 (@filipinogrndma) által megosztott bejegyzés,

A modell azért is küzd, hogy eltűnjön a stigma a nőkön megjelenő szőrzettel kapcsolatban: szerinte a partiszemöldök nem undorító, ahogyan rengetegen kritizálják is érte, és hozzá kéne végre szoknunk ahhoz, hogy a testszőrzet igenis normális dolog. Ezért is indította el az unibrow-mozgalmat: olyan szépségideálokat akar döntögetni, amelyek szerinte már nagyon régóta fennállnak, és már nincs aktualitásuk. Szemöldök-témában egyébként az elmúlt években tényleg változás figyelhető meg: az 1990-es és 2000-res évek agyonszedett szemöldökei után most már a természetesség a divat. Persze azért tagadhatatlan, hogy Hadjipanteli kicsit túltolja a dolgot.

 

Sophia Hadjipanteli ☠️ (@sophiahadjipanteli) által megosztott bejegyzés,

A leányzó egyik napról a másikra lett Instagram-szenzáció, egészen egyszerűen az app felfedező funkciójának köszönhetően felbukkant a kiemelt posztok között, és a követők záporozni kezdtek. A modell arra használja az internetes hírnevét és a követői bázisát, hogy az általa képviselt értékeket népszerűsítse: szerinte mindenki azt kezd a szőrével, amit akar, és senkinek nincs joga ahhoz, hogy ezért elítéljen vagy cikizzen bárkit is. Nem véletlen, hogy az unibrow-mozgalomnak rengeteg követője akad – a partiszemöldök végre nem egy szégyellnivaló dolog, hanem egy divatirányzat, amit büszkén lehet követni.

 

Shari Loeffler (@myfiercebrow) által megosztott bejegyzés,

Én mondjuk ennek ellenére megmaradok a két különálló szemöldökömnél (nem is tudnék partiszemöldököt növeszteni, ha akarnék sem), de abszolút támogatom, hogy mindenki annyi szőrt hagyjon az arcán, amennyit csak szeretne.