Se te, se én, se a divatvilág nem így tervezte 2020-at. A koronavírus-járvány mindent átírt, nemcsak a kézzelfogható dolgokat, hanem az általános hangulatunkat is. És habár tök oké most, ha aggódsz, rosszul viseled a helyzetet, többet szorongsz és sírsz, mint szoktál, mi mégis megpróbálunk egy kis könnyedséget is belecsempészni a napodba, hiszen a vicces mémek nézegetése és a helyzetben rejlő apró pozitívumok megtalálása nélkül tényleg csak belerokkanni lehet abba, ami körülöttünk, velünk történik.

De, hogy vidámabb vizekre evezzünk: megnéztünk, még azokban a távolinak tűnő pre-korona időkben, mit írtak a neves divatmagazinok arról, mi lesz trendi 2020 tavaszán. Találtunk is néhány kellőképpen rémisztő darabot ahhoz, hogy legalább annak örüljünk, azt megússzuk, hogy ezeket hordanunk vagy minden második lányon látnunk kellene az utcán.

Kötött ruhák

Oké, persze ez egy viszonylag szubjektív lista lesz, de én személy szerint nagyon örülök, hogy nem kell most a boltokban nagyítóval keresnem azokat a ruhákat, amik nem bordázott, kötött anyagból vannak és valamiért rendre olyan színük és mintázatuk van, ami nekem a nagymamámat juttatja eszembe.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Distributor baju Import (@blanjablinji) által megosztott bejegyzés,

Horgolt ruhák

A képzeletemben még hidegrázósabbak a horgolt ruhák, amik ugyanúgy, mint a hosszú, kötött ruhák, ránézésre nyúlnak, mint a rétestészta, de még ráadásul tele is vannak hatalmas lyukakkal. Cseppet sem fogom bánni, ha horgolt terítőket a jövőben is inkább a nagyi asztalán látom, mintsem magamon vagy bárki máson.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

a&a handmade (@ulkuickale) által megosztott bejegyzés,

Átlátszó ruhák

Persze divatfotókon és a kifutón jól néznek ki a teljesen áttetsző felsők, de bevallom, nem tudom elképzelni azt a tavaszi szitut, időt és helyet, ahova mondjuk egy áttetsző kék blúzban mennék el. Plusz, mivel ezek se most jönnek először divatba, elárulom: korábban már én is bedőltem a divatfotóknak az ilyen darabokról, amikről elég hamar kiderült, hogy még viszonylag sok önbizalommal se tudja rászánni magát az átlagos ember lánya, hogy egy ilyenben elhagyja a lakást. Ráadásul az ilyen darabok köré gyakorlatilag egy teljes szettet kell vásárolni, mert a sima melltartód és topod garantáltan nem fog olyan jól kinézni, ahogy átüt rajta.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

The Design Studio. TDS (@thedesignstudiohawarden) által megosztott bejegyzés,

Blézer és bralette

Elég hasonlóak az fenntartásaim ezzel a trenddel is. Egy átlagos hétköznap nem nagyon indulsz el melóba csak egy blézerben és bralette-ben, maximum talán bulizáshoz vennéd fel. De ez tipikusan egy olyan összeállítás, amihez soha nem lesz megfelelő az idő, mert vagy megfagysz vagy megsülsz benne.

Puffos ujjú ruhák

Ez egy olyan fazon, ami csak nagyon nagyon keveseknek áll jól (nekik is csak Instafotón), így én nem bánom, hogy kimarad most a tavaszomból, hogy akárcsak a próbafülke titkos magányában tegyek vele egy próbát, hogy aztán rémülten meneküljek el a boltból a látványtól.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@theallyedit által megosztott bejegyzés,

Bermudanadrág

Igen, az előrejelzések szerint ez lett volna az a tavasz, mikor ezek a térdig érő (és az idei trend szerint ráadásul deréktól induló) bermudanadrágok újra hódító útra indultak volna. Azt hiszem sokunk nevében mondhatom; az se lenne baj, ha ez a nagy visszatérés szép csendben elhalna, de ha nem teszi, akkor is jó, hogy kaptunk még egy kis időt rákészülni erre.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Priscilla • BestTrendsForLife (@besttrendsforlife) által megosztott bejegyzés,