Nyugi, nem vagyok egy anti-romantikus Grincs, csak nemrég, miután az egyik barátnőm bejelentette a nagy hírt, hogy még ősszel összebútorozik a pasijával, mi - a már „sokat látott”, évek óta párban együtt élők - nem bírtuk ki, hogy ne trollkodjunk egy kicsit. Miután mindannyian megosztottunk egy-egy kis szösszenetet a saját együtt élős tapasztalatinkról, összeállt a lista, hogy szerintünk valójában milyen is összeköltözni életed párjával.

Elképzelés: még az elején tisztázzátok, hogy tiszteletben fogjátok tartani egymás privát szféráját és cuccait.

Valóság: az egész ártatlanul kezdődik. Először csak azért kapod fel gyorsan a melegítőjét, mert a tiéd még nem száradt meg. Majd rájössz, hogy az ő bögréjéből finomabb a kakaó és azok a vastag zoknik is mintha kényelmesebbek lennének. És egyszer csak azon kapod magad, hogy elbújva a zuhanyzóban, titokban szedegeted ki a szőrszálaidat a borotvájából, mivel a tiéd már túl tompa és elfelejtettél újat venni.

Elképzelés: bármikor jut idő szexre.

Valóság: idő éppen lenne rá, csak ezzel az új, őszi műsoridővel nehéz kiskaput találni a Drága örökösök és Barátok közt között, ráadásul pont jóváhagyták a Netflix előfizetést is. (Arról nem is beszélve, hány hétnek kell eltelnie, mire ki mered bökni, hogy te legszívesebben a Paula és Paulina ismétléseket néznéd.)

Elképzelés: csak intelligencia kérdése, hogy mindenkinek jusson „énidő”.

Valóság: annak érdekében, hogy elkerüljétek, hogy ti is olyan a párokká váljatok, akik az első összebútorozott estén közös Facebook profilt készítenek, megbeszélitek, hogy mindenkinek jár a privát szféra. Bár a cél nemes, olyan kis apró akadályok, mint például a fal vastagsága egyből utatokba áll. Ezt felismerve pedig minek is csuknád be a WC-ajtót, ha pisilés közben is meg lehet tárgyalni a hétvégi bevásárlást.

Elképzelés: lehet, hogy a pasid egy kicsit rendetlen, de te majd szép lassan jó irányba tereled.

Valóság: kiderül, hogy te vagy a lakás trehánya. Miután a párod undorral az arcán kér meg, hogy szedd ki a hörcsög méretű hajszálcsomót a lefolyóból, már érti, hogy miért nézel zavartan, mikor kiderül, hogy ő még az alsónadrágokat is kivasalja.

Elképzelés: te sosem fogod elhagyni magad, és mindig csinos leszel.

Valóság: ahogy telnek a hónapok, egyre inkább kezded magad meggyőzni, hogy a pasiknak nem is jön be, ha egy csaj mindig talpig csinos és valójában őt szabadítod fel azzal, ha nem érzi a nyomást, hogy otthon miattad nem engedheti el magát. Így elkezdesz úgynevezett „ápolt, de kényelmes” szetteket hordani, ahonnan már csak egy lépés, hogy gorilla pózban, pandás arcmaszkban vágd a lábkörmöd a kanapén.

via GIPHY

Na, mit hagytunk ki?