Lilu

- Tony Parsons összes regényét szívből ajánlom, szórakoztatóak és könnyű őket olvasni. Gyengéim a történelmi regények, Jung Chang: Vadhattyúk című, három kínai asszony sorsát bemutató könyve szívfacsaró olvasmány, de nem bírtam letenni. Tina Fey életrajzi kötete még rám vár, sorozatok közül pedig a The Morning ShoW, és alig várom, hogy megnézhessem az Új pápát és a Ray Donovan új évadát – ezeket mindenkinek ajánlom, de szólok, hogy függőséget okoznak!

Anita

- Yuval Noah Harari: 21 lecke a 21. századra - a fülszövege azzal a mondattal kezdődik, hogy „Lényegtelen információkkal elárasztott világunkban a tisztánlátás hatalom.” Ha valamikor, hát most igazán időszerű elolvasni ezt az emberi társadalmak jelenéről és közvetlen jövőjéről szóló könyvet. Régi nagy kedvencem, Csáth Géza novelláit is sokat forgatom, minden alkalommal behúz a világuk, ha pedig olvasás közben el akarom nevetni magam, akkor mindig Rideg Sándor: Indul a bakterház-a az, amihez először nyúlok – szerintem receptre kéne felírni depresszió ellen. Nagy sorozatfüggő vagyok, de most inkább stand-up comedy van nálam terítéken, ha van időm: John Mulaney, Amy Schumer, Ricky Gervais, Nikki Glaser és Pete Davidson humora mindig fel tud dobni.

Márti

- Egy régi kedvencemet vettem elő újra,  Csányi Vilmos: Bukfenc mindent tud című könyvét – mindenkinek ajánlom, akinek van kutyája, vagy szeretne, nagyon tanulságos és szórakoztató. Sorozatok közül is a régi favoritjaim pörögnek: a Jóbarátok és az Így jártam anyátokkal. Melléjük társult most a Grace és Frankie – én most kifejezetten olyasmikre vágyom, amik kevésbé drámaiak. A mostanában megnézett filmek közül az Egy gésa emlékiratai tetszett leginkább – én még nem láttam, és most pótoltam, nagyon érdekes belelátni egy ilyen zárt világba.

Filmezés közben eltettem a gépen és lenémítottam a telefonom, mintha moziban lennék – mindenkinek ajánlom, így otthon is egész más élmény mozizni.

Zsófi

- Margaret Mitchell : Elfújta a szél – most itt az idő, hogy végre az igazán vastag könyvekbe is bele lehessen kezdeni, és ez egy pillanatra sem fog ereszteni az első betűtől az utolsóig. Marquez-től a Szerelem a kolera idején – ezt sem csak azért érdemes elővenni, mert a „szerelem korona idején”-poénba gyakran belefutunk. Egy egész más korba, világba, hangulatba repít, amire szerintem ebben a szorongó, bizonytalan időben nagy szükség van. Ha pedig sorozat, akkor RuPaul’s Drag Race – színes, szagos, vidám, amolyan transzvesztita „Topmodell leszek”, tele a szubkultúra belsős poénjaival, szokásaival és varázslatos csillogásával.

Vanda

- Antoine de Saint-Exupéry: A kis herceg – én ezt a könyvet nagyjából kétévente újraolvasom, az évek múlásával is képes vagyok mindig valami újat felfedezni benne.  Szerintem annak is jól fog esni, aki már olvasta. Sorozatok közül a Barry-t ajánlom mindenkinek – soha nem kezdtem volna el önszántamból, most viszont nem tudok lekattanni róla, szétizgulom magam rajta és rengeteget nevetek. A This is Us szerintem a legjobb sorozat, ami valaha láttam, aki még nem tette, kezdjen bele. Lehet rajta sírni, de nevetni is, tökéletes arányban van benne a humor és a drámaiság.

Kitti

- Orvos-Tóth Noémi: Örökölt sors című könyvét mindenkinek ajánlom, tele van döbbenetes önismereti pillanatokkal. A mostani időkben mindenkinek jól jöhet, aki szeretné kicsit összegezni az élete fontosabb alakulásait, és izgalmas magyarázatokat keres a saját, vagy épp a családja működésére. Feldmár András: Ébredések című könyve izgalmas, a pszichológia és a spiritualitás határán tökéletesen ingadozó kötet, elgondolkodtató kérdésekkel, ami kalandos önismereti utazásra hív.

Aki mostanában inkább befelé fordulna, szeretni fogja.

Sorozatok közül a Sex Education nálam az abszolút favorit – bár tinikről szól, olyan kérdéseket is boncolgat, amelyek minden szülő-gyerek kapcsolatban is előkerülhetnek, elképesztően lazán, viccesen és szókimondóan.

Kriszti

- Mark Sullivan: A skarlát ég alatt című könyve az egyik legjobb regény, amit mostanában olvastam, ráadásul igaz történet, amitől olvasás közben csak még gyakrabban mormoltam el egy „hú baszki, ilyen nincs”-et. Minden háborús témákat kedvelőnek kötelező! Aki könnyedebbre vágyik, annak pedig ott van J.R. Ward: Vámpíros szeretők című könyvsorozata, aminek semmi köze az Alkonyatos vonalhoz, annyi bennük a közös, mint a Trónok harcában és a Peppa malacban, cserébe nagyon szórakoztató. Ha pedig sorozat, akkor én most a régi kedvenceimet nézem újra, valahogy úgy érzem jobban megnyugtatnak és kikapcsolnak, úgyhogy jöhet az Aranyélet és a Maffiózók minden mennyiségben.